ΡΩΣΙΑ: Ανοησίες – fake news ότι θα αναγνωρίσουμε τα κατεχόμενα στην Κύπρο

Ως «ανοησίες» και «fake news» αποκηρύσσουν ρωσικές πηγές, που μιλούν στο ethnos.gr, όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες σε μερίδα τουρκικών ΜΜΕ περί επικείμενης αναγνώρισης των κατεχομένων της Κύπρου από τη Μόσχα. «Η θέση της Ρωσίας είναι αμετάβλητη στο Κυπριακό», υπογραμμίζουν εμφατικά.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι νωρίτερα, σε δημοσίευμά της, η τουρκική εφημερίδα Sozcu είχε υποστηρίξει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία πρόκειται να αναγνωρίσει την επονομαζόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», όπως επιλέγει να αποκαλεί η Άγκυρα το ψευδοκράτος, με αντάλλαγμα… τη συνεργασία της Τουρκίας για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου των… συριακών θαλασσών, την υποστήριξη του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο και την αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία.

Σύμφωνα μάλιστα με το επίμαχο δημοσίευμα στην Sozcu, η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει ακόμη και… στρατιωτική βάση στα κατεχόμενα.

Ρωσικές πηγές, που μιλούν στο ethnos.gr, αποκηρύσσουν ως «ανοησίες» όλα τα παραπάνω, υπογραμμίζοντας εμφατικά ότι η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραμένει «αμετάβλητη» στο Κυπριακό.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκφραστεί ανησυχίες αναφορικά με το μέλλον των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Κυπριακής Δημοκρατίας, στην σκιά κυρίως αμερικανικών κινήσεων (East Med Act) που υπόσχονται μεν «πράγματα» στη Λευκωσία (επί παραδείγματι την άρση του εμπάργκο όπλων) αλλά θέτοντας ως προϋπόθεση την προηγούμενη διάρρηξη των δεσμών της Λευκωσίας με τη Ρωσία.

SHARE