Ρεύμα και άφεση αμαρτιών 32 δισ. έδωσε στη Χαλυβουργική ο Γ.Σταθάκης

Περίοδο χάριτος ενός μηνός στη Χαλυβουργική για να ρυθμίσει τα χρέη της, ύψους περίπου 31 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ,  παρείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Η ΔΕΗ είχε υποβάλει στον ΑΔΜΗΕ αίτημα για διακοπή ηλεκτροδότησης, που όμως δεν εκτελέστηκε…

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

“Η Χαλυβουργική έχει αθετήσει κατ’ επανάληψη τις υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ. Με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Διαπιστώθηκε ότι η Χαλυβουργική βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για τη διαχείριση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.
Κρίνουμε σκόπιμο η ΔΕΗ να προσφέρει περίοδο χάριτος ενός μήνα, προτού εκτελεστούν τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα.”

ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – BANKWARS

Την εντολή για να κλείσει η παροχή ρεύματος στη Χαλυβουργική έδωσε η ΔΕΗ, καθώς τα χρέη της ιστορικής βιομηχανίας προς την επιχείρηση έχουν πλέον ξεπεράσει τα 31 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις 7 εκατ. ευρώ προ τριετίας.

Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βιομηχανικός οφειλέτης της ΔΕΗ, μετά τη ΛΑΡΚΟ. Ωστόσο, παρά την εντολή της ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) δεν είχε προχωρήσει στη διακοπή του ρεύματος.

Οι οφειλές της Χαλυβουργικής γιγαντώθηκαν την τελευταία τριετία, παρά τις πολύχρονες διαπραγματεύσεις ρύθμισης του χρέους, οι οποίες ωστόσο δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

SHARE