Ρέντσι: Πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα για να αποπληρώσει το χρέος της

renzi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(upd)Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να αποπληρώσει το χρέος της με αντάλλαγμα δεσμεύσεις για  δομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

“Ολες οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να στηρίξουν μια συμφωνία”, σημείωσε ο ιταλός πρωθυπουργός μετά από συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Επικοινωνία με Μέρκελ

Τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, με κύριο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις που συνδέονται με την Ελλάδα και παράλληλα, αναφορά στο Ουκρανικό και την κατάσταση στην Λιβύη, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε παρέμβασή του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai, o Mατέο Ρέντσι υπογράμμισε, ότι «δεν μπορούν να φέρονται κάποιοι, σαν να μην κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας, τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές» προσθέτοντας ότι «ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ματς στο σημερινό Γιούρογκρουπ και για τον λόγο αυτό δεν παίρνει μέρος στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στη Ρώμη».

SHARE