“Ζωντανή” η διαπραγμάτευση MIG-CVC για την Vivartia – Παράταση μέχρι 30/11

“Ζωντανή” και μάλιστα με θετικές προοπτικές φαίνεται πως παραμένει η αποκλειστική διαπραγμάτευση της  MIG και του CVC Capital για την Vivartia.

Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG που θα ανακοινωθεί επίσημα αύριο, ημέρα που έληγε η “αποκλειστικότητα” της διαπραγμάτευσης, παρατείνει τις συνομιλίες μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου.

Είναι πασιφανής λοιπόν η θέληση των δύο πλευρών να καταλήξουν στο deal, άποψη κυρίαρχη και στους επικεφαλής της MIG αλλά και στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, μετόχου και βασικού χρηματοδότη του Ομίλου.

Τα προβλήματα που υπάρχουν, πέρα από την δυσμενή κατάσταση των αγορών λόγω του lockdown, αφορούν διαφορετικές εκτιμήσεις και (φυσικά) συμφέροντα μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών, σχετικά με τον τρόπο αποπληρωμής δανείων της Vivartia και ειδικότερα των θυγατρικών της εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην πολύπαθη αυτό τον καιρό, εστίαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δάνεια του ομίλου Vivartia είναι ενήμερα και εξυπηρετούνται κανονικά.

Θα πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χ.Μεγάλου ο οποίος μόνο …αμέτοχος δεν είναι στην όλη διαδικασία που έχει ξεκινήσει, έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει ποτέ στη μέση deals που έχει κρίνει με το επιτελείο του πως θα λειτουργήσουν θετικά για την Τράπεζα.
  2. Η Διοίκηση της MIG, τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος που “τρέχει” την όλη διαδικασία, είναι άνθρωποι της αγοράς και μόνο αν η “απέναντι” πλευρά προβάλλει “μη αποδεκτούς” όρους θα αφήσουν να πάει χαμένη η ευκαιρία που παρουσιάζεται.
  3. Το αμερικάνικο fund που βλέπει τις αγορές μακροπρόθεσμα και όχι με τον μυωπικό φακό του κορονοιού, είναι απόλυτα λογικό να βλέπει τις δυνατότητες και τις προοπτικές του τομέα εστίασης στην Ελλάδα και να επιθυμεί την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων, άσχετα αν, διαπραγματευόμενο, επιθυμεί τους όσο το δυνατόν καλύτερους όρους γι αυτό.

Με τα παραπάνω δεδομένα, το deal θα έχει αίσιο τέλος στα τέλη Νοεμβρίου, εκτός απροόπτου.

Εννοείται, ότι στην περίπτωση που δεν προχωρήσει, τότε η MIG θα αναζητήσει άλλον ενδιαφερόμενο για την πώληση των μετοχών της Vivartia.

bankwars.gr

 

 

 

 

SHARE