“Βροχή” οι αιτήσεις για το “Εξοικονομώ” – Εξαντλήθηκαν σε 1,5 ώρα οι πόροι για την Αττική

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” και στην Περιφέρεια Αττικής, για την οποία η πλατφόρμα των αιτήσεων άνοιξε το πρωί λίγο μετά τις 10 π.μ. και σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλήθηκαν σχεδόν μιάμιση ώρα μετά και συγκεκριμένα στις 11:35 π.μ.

Υποβλήθηκαν 5.345 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 55,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 10.168 αιτήσεις.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον Β’ Κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» θα συνεχιστεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου για τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

Το ΥΠΕΝ υπενθυμίζει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι και στο πλαίσιο αυτό θα εξαντλήσει –σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης- τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ: Ανοίγει η πλατφόρμα για την Αττική

SHARE