“Βόμβες” Κοτζιά: Να τελειώνουμε τη σκανδαλολογία -Και η Αριστερά μπλεγμένη στο βρώμικο ’89! – Είπα όχι στην παραπομπή του Α.Παπανδρέου – Εθνικός συκοφάντης ο Καμμένος

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς σε μια συνέντευξη – ποταμό στον ρ/φ news 24/7 κεντρίζει το ενδιαφέρον καθώς:

  • Παίρνει αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το σκάνδαλο Novartis. «Έχω ένα πρόβλημα, όταν η σκανδαλολογία είναι υποκατάστατο της θετικής ατζέντας δεν μου αρέσει.Εάν τα σκάνδαλα υπάρχουν -που πιστεύω ότι υπάρχουν- και έχουν αποδειχθεί, πρέπει να βοηθηθεί η γενική ατμόσφαιρα να κάνει αποδεκτό ότι πρέπει να τελειώνουμε με τους φορείς των σκανδάλων. Δεν μπορεί όμως να γίνεται μοναδικό θέμα αντιπαράθεσης».
  • Θυμίζει το 1989, επισημαίνοντας ότι η σκανδαλολογία, είναι ένα γήπεδο το οποίο, την περίοδο ‘89-93 δεν το κέρδισε η Αριστερά». Οπως τόνισε ο κ. Κοτζιάς: «Το 1989 ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που παραιτήθηκε για τη συμπεριφορά της Αριστεράς να κάνει συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη. Δικαιώθηκα; Δικαιώθηκα. Ήμουν ο πρώτος που παραιτήθηκα και που είπα ότι τον Ανδρέα Παπανδρέου, που δεν τον έχω ψηφίσει ποτέ μου, δεν μπορείτε να τον στείλετε στη φυλακή, γιατί ένα κόμμα που πέρασε από Μακρονήσια και εξορίες, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι απέναντι στον αντίπαλό του. Με φτύσαν όλοι. Τι έχει μείνει από το ‘89 που αντιστάθηκα μόνος μου; Τέσσερις μήνες ήμουν μόνος μου και αντιστεκόμουνα. Δεν έχει τίποτα. Μόνο θυμούνται κάποιοι ότι τους χάλασα τα σχέδια. Περιέργως, η αριστερά δεν το θυμάται, γιατί είναι μπλεγμένη σε αυτή την ιστορία του “βρώμικου ‘89” και η ίδια -και ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και ο τότε Συνασπισμός, με το ΚΚΕ εσωτερικού και το ΚΚΕ».

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

«Έχω μια βαθιά αντίληψη προσωπικά ότι η αριστερά δεν ήταν μόνο «αντί». Η αριστερά που αντιλαμβανόμουν εγώ και ο τρόπος που έκανα εξωτερική πολιτική είχε πάντα μια θετική ατζέντα» επισημαίνει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η θετική ατζέντα λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και για αυτό το ΠΡΑΤΤΩ δεν δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε λευκή επιταγή, ούτε επ’ αόριστον».

 

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ!

Ο Ν. Κοτζιάς επιτίθεται με δριμύτητα κατά του Πάνου Καμμένου – τον οποίο δεν αποκάλεσε ούτε μία φορά με το όνομά του αλλά με τον χαρακτηρισμό «εθνικός συκοφάντης».

Ο πρώην ΥΠΕΞ προειδοποιεί για τυχόν καθυστέρηση να έρθει στο κοινοβούλιο η άρση ασυλίας του Π. Καμμένου μετά την μήνυση που του είχε υποβάλει. Αφήνει αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση λέγοντας: «Το να σέβομαι και να τιμώ έναν άνθρωπο δεν σημαίνει και ότι συμφωνώ. Ούτε ο ίδιος συμφωνεί σε όλα μαζί μου». Σε ερώτηση γιατί δεν έχει έρθει στη Βουλή το θέμα απαντά: «Ρωτήστε τη Βουλή, ρωτήστε και το κυβερνών κόμμα. Δεν θα γλυτώσει την καταδίκη του ο εθνικός συκοφάντης».

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να μην υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση άρσης ασυλίας Καμμένου προειδοποιεί: «Δεν το νομίζω και δεν θα ΄θελα να το σκεφθώ. Δεν θα ανεχθώ να μην λυθεί το θέμα σε αυτή τη Βουλή και να προσπαθήσουν κάποιοι να το πάνε μετά τις εκλογές του Οκτώβρη. Να είμαι σαφής». Δηλώνει δε πως θα υποβάλει αγωγή κατά του πρώην υπ. Αμυνας. «Κάθε μέρα άλλο ψέμα και τρέλα. Ότι του κατέβει. Και χωρίς να καταλαβαίνει για ποια θέματα μιλάει μερικές φορές».

Για να τονίσει ο κ. Κοτζιάς για τον Πάνο Καμμένο: «Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτόν τον κύριο. Το πρόβλημά μου ήταν η ηγεσία της δημοκρατικής παράταξης, η οποία αντιμετώπισε με αυτόν τον τρόπο αυτό το θέμα. Κάποτε θα μιλήσω δημόσια και δεν θα είμαι ευχάριστος».

ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ

Αποκάλυψε επίσης ότι είχε εισηγηθεί στον Αλέξη Τσίπρα την απομάκρυνση των ΑΝΕΛ. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Βέβαια. Από το χειμώνα του ‘17 -και νομίζω ότι δικαιώθηκα, ανεξαρτήτως του τι λένε εκ των υστέρων όλοι τους- ήταν ώριμες οι συνθήκες, πηγαίνοντας προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, για μια άλλη πλειοψηφία, που διαμορφωνόταν γύρω από αυτή τη Συμφωνία. Ο καταλύτης της νέας πολιτικής που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πράγματι η έξοδος από τα Μνημόνια, ήταν πράγματι η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ήταν και η αλλαγή της σύνθεσης της κυβέρνησης. Εγώ το εισηγήθηκα στον κ. Τσίπρα».

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΙΓΕΙ Ο “ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ” (ΚΑΜΜΕΝΟΣ)

 

Σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΕΞ «εάν μετά από την υπογραφή στις Πρέσπες και τη συζήτηση στη Βουλή γινόταν η καμπάνια που είχαμε συμφωνήσει με το Μαξίμου, τότε δεν θα είχαμε τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα»  «Το Μαξίμου όμως σκέφτηκε ότι καλύτερα είναι να μην τσακωθεί με τον εθνικό συκοφάντη και αφού δεν θα τσακωθώ μαζί του να μην κάνω και μεγάλες και πολλές καμπάνιες. Η διαφορά, όμως, ήταν ότι ο εθνικός συκοφάντης, που συνέπεσε με τη δεξιά της ΝΔ και με τη Χρυσή Αυγή στο ζήτημα των Πρεσπών δεν στάθηκε, δούλεψε αυτό το θέμα και μάλιστα σας θυμίζω ένα μικρό σχόλιο της ΕΦΣΥΝ που ρωτούσε την τότε υπουργό Μακεδονίας-Θράκης (σ.σ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά) από τα απόρρητα που είχε έδινε λεφτά στις μακεδονικές οργανώσεις».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι οι επιθέσεις που δέχθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών με τις σακούλες αίματος, τις σφαίρες και τα απειλητικά μηνύματα για την οικογένειά του που του έστελναν διάφοροι δεν είχαν στόχο την Συμφωνία αλλά προσωπικά τον ίδιο. Αναφέρει μάλιστα ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται «πολιτικοί και άλλοι» και όταν ερωτάται πως το εξηγεί αναφέρει με νόημα: « Εγώ το εξηγώ, αλλά δεν είναι για τη δημόσια συζήτηση αυτή τη στιγμή».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΥΠ

«Δεν μπορεί να αποφασίζει όπως θέλει. Κανένας πλέον δεν ελέγχει τίποτα σε αυτόν τον τόπο. Και δεν νομίζω ότι προσάδει στην αριστερά να αφήνει αυτά τα πράγματα ανεξέλεγκτα. Η ΕΥΠ δεν έχει κοινοβουλευτικό έλεγχο. Στη δημοκρατία οφείλουν όλα να βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο της Βουλής»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Υπονόμευση του κοινοβουλευτισμού ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με έξι ψηφοφορίες («δηλαδή θα τον απορρίψει η Βουλή έξι φορές και θα τον εκλέξει ο λαός!».

“Ο Προκόπης Παυλόπουλος δικαιούται μια δεύτερη θητεία αλλά αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσει και η Βουλή που θα προκύψει”

SHARE