“Τρομάξε” η… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη απο τις αντιδράσεις για το Μάτι – Κανονικά η έρευνα

«Ανέκρουσε πρύμναν» η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να αποστέλλει παραγγελία στον διενεργούνται την έρευνα για το Μάτι, ζητώντας του να παραμείνει στο τιμόνι της έρευνας μέχρι την ολοκλήρωσή της μετά το σάλο που προκλήθηκε από το ξαφνικό “φρένο” στην εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι,

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν χθες, πηγές της Εισαγγελίας διευκρινίζουν ότι η παραγγελία για έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δόθηκε για να είναι πιο ολοκληρωμένη η έρευνα και όχι για να σταματήσει η πορεία της. 

Όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, η παραγγελία δόθηκε ώστε να έρθει σε γνώση του προϊσταμένου Ηλία Ζαγοραίου και όχι για να ανακόψει την κλήση των υπόπτων. «Είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο, που είναι οι εξηγήσεις των υπόπτων», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Με την ίδια παραγγελία της, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ορίζει ακόμα ότι ο Ηλίας Ζαγοραίος παραμένει στην θέση του έως ότου ολοκληρώσει την έρευνα για το Μάτι, αν και θα πάψει από τον ερχόμενο μήνα να είναι προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καθώς έχει ήδη οριστεί ο αντικαταστάτης του.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου με παραγγελία της είχε ζητήσει να ενταχθεί στην ογκώδη δικογραφία και το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά την εντολή που έδωσε προ καιρού η γενική διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαίρη Παπασπύρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και πειθαρχικές ευθύνες.

Μόνο που η έρευνα αυτή θα καθυστερήσει, άρα και η κλήση των υπόπτων θα καθυστερήσει, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι στην ίδια έρευνα για τις πλημμύρες στη Μάνδρα το πόρισμα των ελεγκτών χρειάστηκε περίπου 8 μήνες για να παραδοθεί στα χέρια των εισαγγελέων.

Η απόφαση της Ξένης Δημητρίου να παγώσει τις διαδικασίες για την έρευνα τυχόν ποινικών ευθυνών στο Μάτι είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εξηγήσεις για την προσπάθεια να “παγώσει” η έρευνα για το Μάτι ζήτησε η Ν.Δ.

Την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επισκέφθηκαν το πρωί οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Καραγκούνης προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις μετά το “πάγωμα” των ερευνών για το Μάτι, εξαιτίας της παραγγελίας της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα, η είδηση της ανασκευής εκ μέρους της εισαγγελέα, μετά το σάλο που προκλήθηκε, βρήκε στους δυο βουλευτές στα δικαστήρια, στα οποία μετέβησαν προκειμένου να ζητήσουν διευκρινίσεις από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ο Κ. Παναγιωτόπουλος στη δήλωση του αμέσως μετά χαρακτήρισε  ξαφνική την παραγγελία “που ήδη έχει ανασκευαστεί λόγω του θορύβου” όπως είπε και ζήτησε “η έρευνα να συνεχιστεί με ταχύτητα. Αυτό θέλουν οι οικογένειες των θυμάτων, αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία”.

Ο Κώστας Καραγκούνης ζήτησε την άμεση κλήτευση των υπαιτίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ο κόσμος ζητάει εξηγήσεις.  Η δικαιοσύνη να συνεπικουρήσει στην απόδοση ευθυνών”.

Μάτι: Ούτε μετά θάνατον δικαίωση στους “99”- “Μπλόκο” δικαστικό στην έρευνα!

SHARE