“Τιμές κορονοιού” και όχι αγοράς στο Χρηματιστήριο – Άμυνα με αγορά ιδίων μετοχών από μεγάλους Ομίλους

“Οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο δεν είναι αυτές που αντικατοπτρίζουν τα οικονομικά μεγέθη και τις προοπτικές των επιχειρήσεών μας. Είναι τιμές …κορονοιού”.

Με αυτό το σκεπτικό και με την ελπίδα ότι ο ιός θα “νικηθεί”, τα διοικητικά συμβούλια εισηγμένων προχωρούν σε αποφάσεις αγοράς ιδίων μετοχών, όχι μόνο για να τις στηρίξουν, αλλά και να επωφεληθούν από την άνοδο που “προσεχώς” θα έλθει.

Χθες, το διοικητικό συμβούλιο της Μυτιληναίος αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Μαρτίου με θέμα τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών.

«Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Mυτιληναίος, θεωρείτο δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα προχωρούσε σε μία τέτοια παρέμβαση επιδιώκοντας την έμπρακτη στήριξη της εταιρείας και των προοπτικών της», σημειώνουν στελέχη του Ομίλου, επισημαίνοντας την σημασία που αποδείχθηκε πως είχε η επιτυχής έκδοση του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ, τα οποία προστιθέμενα στα 200 εκατ. περίπου που προυπήρχαν, δίνουν στον Όμιλο την ευκαιρία να προχωρήσει στην κίνηση επαναγοράς.

 

Μυτιληναίος: Εκτακτη ΓΣ για αγορά ιδίων μετοχών στις 27/3

Σημειώνεται ότι στις συνεδριάσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων έχουν αγοράσει ίδιες μετοχές, μεταξύ άλλων, και οι εταιρείες ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Quest Holdings, Profile, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΙΑΣΩ, Intracom, Ιντρακόμ Κατασκευές, Πετρόπουλος, CNL Capital και Alpha Trust Ανδρομέδα.

SHARE