“Μαλλιοτραβήχτηκαν” Βούλτεψη – Παπακώστα για «δηλωσίες» και «μπουγάδες»

«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα,  προκάλεσαν σχόλια της πρώτης.

Η βουλευτής της ΝΔ αποκάλεσε «δηλωσίες» τους έξι που έδωσαν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και επιτέθηκε σε κυβέρνηση αλλά και σε όσους στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν ασχοληθήκατε με τίποτα το άλλο εκτός από το να παραδώσετε το όνομα της Μακεδονίας. Αυτός ήταν ο καημός σας να κάνετε τον Ζάεφ πρωτοξάδελφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Κυρίλλου και του Μεθόδιου», δήλωσε η βουλευτής απευθυνόμενη προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ακόμη ότι η κοινή γνώμη θεωρεί ότι έγινε συναλλαγή όσων ψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν την αντίδραση της Κατερίνας Παπακώστα η οποία ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει.

«Όλοι είμαστε εκλεγμένοι από το λαό και ουδείς δικαιούται να στρέφεται κατά βουλευτή εκλεγμένου από το λαό»,  δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, την ώρα που η Σοφία Βούλτεψη φώναζε εκτός μικροφώνου.

Η Κατερίνα Παπακώστα αναφέρθηκε προσωπικά στην βουλευτή της ΝΔ υπενθυμίζοντας ότι είναι κόρη αείμνηστου αντιστασιακού που πολέμησε απέναντι σε εκείνους που υπέβαλαν δηλώσεις μετάνοιας. «Να σταματήσει αυτή η σπέκουλα και η στοχοποίηση. Το προεδρείο οφείλει να προστατέψει τους βουλευτές από κακοήθειες και δημαγωγίες»,  κατέληξε.

Στην αντιπαράθεση των δύο ενεπλάκη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

«Εγώ δεν μιλώ με τρόπο που συνάδει τσακώνομαι για την μπουγάδα», δήλωσε και εξέφρασε την λύπη της για όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για δηλωσίες βουλευτές.

«Οι δηλώσεις αυτές γεμίζουν τοξικότητα το ναό της Δημοκρατίας και απαξιώνουν πλήρως το πολιτικό σύστημα», είπε.

Το επεισόδιο δεν σταμάτησε εκεί με την Σοφία Βούλτεψη να ζητεί το λόγο επί προσωπικού.

«Δεν εννοώ να με ανακαλεί στην τάξη ούτε η Βάκη ούτε η Παπακώστα», είπε και υπενθύμισε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2014 μιλούσε για μνημονιακούς εγκληματίες και χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα είπε και συνέχισε στο ίδιο ύφος.

«Είστε ανίκανοι και άχρηστοι για να κάνετε σε εμένα μαθήματα κοινοβουλευτισμού. Θα μιλώ όσο θέλω και δεν θα δίνω σε κανένα λογαριασμό. Λογαριασμό θα δίνω μόνο στον λαό. Τρομάζετε διότι θα λογοδοτήσετε για τη Μακεδονία» κατέληξε.

SHARE