“Μαλακά” ο Τραμπ απέναντι στο Ιράν – Οικονομικές κυρώσεις και πολλές απειλές

Διάγγελμα για το Ιράν απηύθυνε στους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο για τις εξελίξεις στο Ιράν μετά τη δολοφονία του Σουλειμανί και μετά τα αντίποινα του Ιράν που επιτέθηκε με πυραύλους σε αμερικανικές βάσεις κοντά στη Βαγδάτη.

Οικονομικές κυρώσεις και απειλές προς το Ιράν αλλά και διπλωματική γλώσσα, στα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Κανένας Αμερικανός δεν πειράχθηκε από τις χθεσινές επιθέσεις», τόνισε αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση των ιρανικών δυνάμεων, πλαισιωμένος από στρατηγούς αλλά και τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς. «Το Ιράν φαίνεται να υποχωρεί», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση εξόντωσης του Σουλεϊμανί, ο Τραμπ έκανε λόγο για «αποφασιστική δράση να σταματήσει έναν αδίστακτο τρομοκράτη. Την περασμένη εβδομάδα εξουδετερώσαμε τον μεγαλύτερο τρομοκράτη του κόσμου».

«Θα έπρεπε να εξοντωθεί εδώ και καιρό», είπε για τον Σουλεϊμανί, λέγοντας ότι σχεδίαζε επιθέσεις κατά Αμερικανών και ότι ευθύνεται για τις ζωές πολλών Αμερικανών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι η χώρα μεγάλη οικονομική βοήθεια στο Ιράν που αντί για ευχαριστώ, ευχόταν τον θάνατο των ΗΠΑ.
«Σήμερα θα ζητήσω από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί πιο ενεργά στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής», ανακοίνωσε.

 

Αγωνία στον πλανήτη από την πυραυλική επίθεση Ιρανών κατά βάσεων ΗΠΑ στο Ιράκ

SHARE