“Η Γερμανία μπορεί να γίνει… ΙταλίỨ”, προειδοποιεί το ινστιτούτο «Robert Koch

Στη Γερμανία με τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού να αυξάνεται ραγδαία, ο επικεφαλής του ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ προειδοποιεί για πρώτη φορά ότι η χώρα του μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια της Ιταλίας.

«Το γερμανικό σύστημα υγείας φθάνει τα όριά του. Συνθήκες όπως στα νοσοκομεία της Ιταλίας είναι εφικτό να έχουμε και στη Γερμανία», τονίζει.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι θα έχουμε περισσότερους ασθενείς σε αυτή τη χώρα», επισημαίνει ο Λόταν Βίλερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Ζeitung» και προσθέτει.

«Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υπολογίσουμε ότι τα μέσα που διαθέτουμε δεν επαρκούν».

Ωστόσο, θα αυξάνουμε την χωρητικότητα στα νοσοκομεία μέχρι το Πάσχα και ήδη τα μέτρα που έχουμε λάβει κατά του κορωνοιού έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται η καμπύλη.

«Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει συμπτώματα: Η ασθένεια αυτή είναι εντελώς νέα. Μαθαίνουμε καθημερινά», υποστηρίζει.
Ο ίδιος πιστεύει ότι μια γρήγορη επιστροφή στην ομαλότητα είναι λάθος.

«Από ιατρική άποψη, θέλω όλοι μας να κρατήσουμε τις αποστάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε. Η Γερμανία είναι «ακόμα στην αρχή του επιδημίας».

Όσον αφορά το συγκριτικά χαμηλό ποσοστό θνητότητας στη Γερμανία σε σχέση με άλλες χώρες, ο Βίλερ έκανε λόγο για ψευδαισθήσεις:

«Το γεγονός ότι η πανδημία της κορωνοιού στη Γερμανία έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής μικρότερο αριθμό θυμάτων σε σχέση με άλλες χώρες οφείλεται επίσης στους ασθενείς που νόσησαν. Οι πρώτοι δηλαδή που νόσησαν δεν ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ήταν κυρίως νέοι, που είχαν πάει για σκι στις Άλπεις. Εάν όμως αυξηθούν τα κρούσματα στους ηλικιωμένους ή τα νοσοκομεία, υπάρχει φόβος ότι το ποσοστό θνητότητας θα αυξηθεί».

Συνολικά , τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία ανέρχονται σε 52.500 ενώ ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 400 (389).

Σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο επιδημιολογίας «Robert Koch», μέσα σ΄ένα 24ωρο, καταγράφηκαν στη χώρα 3.965 νέα κρούσματα και 64 άτομα έχασαν την ζωή τους.

Αν και για τους ειδικούς η εξάπλωση της νόσου δεν έχει φθάσει ακόμη στην κορύφωσή της, το γεγονός είναι ότι από την Παρασκευή έχουν καταγραφεί 5.300 νέα κρούσματα και 81 νέοι θάνατοι, κάτι που τους προβληματίζει έντονα, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο «NT-V».

Σύμφωνα με τους γιατρούς και τους ιολόγους, η επόμενη μέρα στη Γερμανία θα εξαρτηθεί κυρίως από την περαιτέρω πορεία της επιδημίας – και από την εξάπλωση του Covid- 19 sτον πληθυσμό

SHARE