“Έξωση” στη Wind και στην Huawei από την Καλαμάτα – Τέλος στο πολυδιαφημισμένο “πιλοτικό” 5G

“Έξωση” στη Wind και στην Huawei έκαναν οι Καλαματιανοί. Μετά από θυελλώδη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας αποφάσισε να βάλει τέρμα στην πιλοτική εφαρμογή του 5G στην πόλη και στη σχετική σύμβαση με τη Wind που σε συνεργασία με τη Huawei είχαν ξεκινήσει πανηγυρικά και με πανελλαδικές καμπάνιες επί δημάρχου Π.Νίκα.

Αιτία της “έξωσης”, οι πολίτες που διαμαρτύρονταν, επικαλούμενοι τις παρενέργειες στην υγεία που ενδεχομένως είχε η εφαρμογή του.

“Δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβαση, που άλλωστε έληγε στις 31 Δεκεμβρίου”, ξεκαθάρισε από την αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, υποστηρίζοντας ότι πρώτα θα έπρεπε να δούμε τα ανταποδοτικά οφέλη που θα είχε η συγκεκριμένη σύμβαση για το Δήμο Καλαμάτας και επανέλαβε την πρόθεσή του να διοργανώσει ενημερωτική επιστημονική ημερίδα για το θέμα αυτό μέσα στον Ιανουάριο.

 

Τελικά, προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις, η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31/12 και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου.

Έπειτα από μια ψηφοφορία, που κράτησε ώρα με εντάσεις, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση.

 

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2019…

Στην Καλαμάτα Wind και Huawei δοκιμάζουν 5G

Το πρώτο πιλοτικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς λειτουργεί από σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, στην Καλαμάτα, καθιστώντας μια πόλη – ψηφιακό πρότυπο τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, σε συνδυασμό με άλλες υποδομές.

Με ταχύτητες 5G “τρέχει” από σήμερα η Καλαμάτα

Σε συνέντευξη Τύπου, που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και η Wind και διεξήχθη στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, παρουσιάστηκαν ο χαρακτήρας και τα οφέλη των ασύρματων τηλεπικοινωνιών 5ης γενιάς, ενώ μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι το πιλοτικό δίκτυο της Wind καλύπτει την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, το ιστορικό Δημαρχείο, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας κ.ά.
Ο Γιώργος Τσαπρούνης, Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Wind, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η Καλαμάτα είχε γίνει μία πόλη – ψηφιακό πρότυπο, γιατί όταν τον Μάιο του 2017 ξεκίνησε από ΄δώ το πρώτο πιλοτικό δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πανελλαδικά, καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό ήταν το πρώτο δοκιμαστικό βήμα να πάει καλά».
Ο κ. Τσαπρούνης τόνισε ότι «τίποτα δε θα γινόταν αν δεν υπήρχε η στήριξη της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Νίκα, που πραγματικά πίστεψαν στην τεχνολογία, πίστεψαν πως η ψηφιακή εποχή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών, την οικονομία μας, την καθημερινότητά μας και να γίνει η Καλαμάτα μία πόλη – ψηφιακό πρότυπο». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η Καλαμάτα «είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα δοκιμάσουμε σε πραγματικές συνθήκες την τεχνολογία 5ης γενιάς», γνωστοποιώντας ότι πρόκειται για μία από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου υπάρχουν υποδομές 5G.

ΜΕ ΤΗΝ Huawei

5G, για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην πόλη της Καλαμάτας, δημιούργησαν η WIND σε συνεργασία με τη Huawei. Σε αυτή τη ζώνη λειτουργίας, αναπτύχθηκαν σημεία στα οποία κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμάτας έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του δικτύου 5G το οποίο είναι βασισμένο εξ’ ολοκλήρου σε εξοπλισμό της Huawei. Με βάση αυτό το δίκτυο και με χρήση 5G Smartphone και CPE της Huawei, παρέχεται στο κοινό η δυνατότητα να γευτούν την υπέρτερη εμπειρία ταχυτήτων 5G.

Το πιλοτικό αυτό  δίκτυο υλοποιήθηκε με χρήση εμπορικά διαθέσιμου εξοπλισμού, λογισμικού και λύσεων 5G της Huawei, πρωτοπόρου εταιρείας σε τεχνολογία και δίκτυα επόμενης γενιάς 5G. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών με το 5G smartphone HUAWEI Mate 20X και το Huawei 5G CPE Pro, καταγράφηκαν εντυπωσιακές ταχύτητες στη χρήση data καθώς άγγιξαν επιδόσεις αντίστοιχες σύνδεσης με οπτική ίνα (>1.2 Gbps download), ταχύτητες δηλαδή πολλαπλάσιες από αυτές των υπαρχόντων δικτύων 4G.

Ο Jacky Chen, CΕΟ Huawei Ελλάδος, δήλωσε: “Η Huawei συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχή ανάπτυξη ενός πιλοτικού δικτύου 5G προσφέροντας μια υπέρτερη εμπειρία υπηρεσιών βασισμένη σε εμπορικά τερματικά και CPE. Η Huawei θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί με την τηλεπικοινωνιακή αγορά για να προωθήσει συστηματικά και με επιτυχία, την ανάπτυξη του 5G στην Ελλάδα. Η Huawei είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας για περισσότερα από 15 χρόνια και παρέχει συνεχώς και απρόσκοπτα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων στην ελληνική αγορά. Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να φέρει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρως συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερους ανθρώπους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις”.

 

SHARE