“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και “ESPRESSO” χρωστάνε 5 μισθούς! Επιστολή ΕΣΗΕΑ στον Βρούτση

Η ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε πως απέστειλε την Πέμπτη  επιστολή στον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση ώστε να επισπευσθεί η συνάντηση με την εκδότρια εταιρία των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε επιστολή στον κ. Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία ζητεί την επίσπευση του ορισμού της τριμερούς συνάντησης με την εκδότρια εταιρεία των εφημερίδων «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και «ESPRESSO», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απεστάλη είναι το εξής:

«Σε συνέχεια του από 11.11.2019 αιτήματός μας για τη διενέργεια τριμερούς συμφιλιωτικής σύσκεψης μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου μας, των εκπροσώπων της εταιρείας “ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Α.Ε. ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ”, που εκδίδει τις εφημερίδες “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, και “ESPRESSO” σας καλούμε να επισπεύσετε τη συνάντηση αυτή, διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που εργάζονται στα μέσα της εταιρείας χρονίζουν και διογκώνονται.

Όπως σας ενημερώσαμε και με το αίτημά μας, η εργοδότρια εταιρεία έχει οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών προς τους εργαζομένους δημοσιογράφους – μέλη μας, που ανέρχονται τουλάχιστον σε αποδοχές πέντε μηνών, δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων, ενώ πρόσφατα προχώρησε και σε απολύσεις.

Σας καλούμε να επέμβετε για την άμεση αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων των συναδέλφων»

ΔΙΑΒΗΜΑ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Σε νέο διάβημα προς τους κ.κ. Στέλιο Πέτσα, υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, Υπουργό Εσωτερικών και Γεώργιο Πατούλη, Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. προέβη εχθές η ΕΣΗΕΑ για το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης, που έχει ζητηθεί σχετικά με τη σύσταση δημοσιογραφικών θέσεων στους Δήμους και τη στελέχωσή τους από δημοσιογράφους, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει καμία σχετική πρωτοβουλία.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απεστάλη είναι το εξής:
«Με την υπ’ αρ. πρωτ. 1607/26-7-2019 επιστολή μας σας είχαμε ενημερώσει για την έλλειψη οργανικών θέσεων δημοσιογράφων στους δήμους και τη συνακόλουθη ανάληψη των σχετικών καθηκόντων τους από τακτικούς υπαλλήλους, γεγονός που πλήττει τόσο το δημοσιογραφικό λειτούργημα όσο και το αγαθό της ενημέρωσης. Για το λόγο αυτό σας προτείναμε σχετική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καλυφθεί το εν λόγω κενό επ’ ωφελεία των δήμων και του πληγέντος δημοσιογραφικού κλάδου.
Ωστόσο, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία πρωτοβουλία εκ μέρους σας, και επειδή το ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερης σπουδαιότητας για εμάς, κρίνουμε σκόπιμο να σας το υπενθυμίσουμε, προκειμένου να το θέσετε στις άμεσες προτεραιότητές σας.
Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες».

SHARE