“Χοντροκέφαλους” είπε τους τραπεζίτες της Fed ο Τραμπ – “Μηδενίστε τα επιτόκια”

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε μέσω Twitter και νέα επίθεσηκατά των αξιωματούχων της Fed και προσωπικά του προέδρου της, Jerome Powell, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τα αμερικανικά επιτόκια να μηδενιστούν ή να περάσουν ακόμα και σε αρνητικό έδαφος.

“Η Federal Reserve πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά μας στο ΜΗΔΕΝ ή και παρακάτω και πρέπει από εκεί και πέρα να αρχίσουμε να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ, ενώ την ίδια ώρα πρέπει να επιμηκυνθεί η διάρκεια των ομολόγων. Έχουμε εκπληκτικό νόμισμα, ισχύ και ισολογισμό. Οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώνουν το χαμηλότερο επιτόκιο. Καθόλου Πληθωρισμός! Είναι μόνον η αφέλεια του Jay Powell και της Federal Reserve που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό που άλλες χώρες ήδη πράττουν! Μια πραγματικά ιστορική ευκαιρία χάνεται εξαιτίας “Χοντροκέφαλων””, τονίζει στα Tweets του ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους.

Στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 0,3% κλείνοντας στα 1.503,20 δολάρια η  ουγγιά.

SHARE