Πυρά της αντιπολίτευσης για την ομιλία Τσίπρα

Κριτική στα όσα δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Τσίπρας επέμεινε και πάλι στη θεωρία της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, παρ’ ότι αυτή διαψεύδεται πια, ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς και συνεχίζει:

«Η Νέα Δημοκρατία θα του απευθύνει σήμερα ένα ερώτημα: Αν είναι καθαρή η έξοδος, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ακυρώνει εδώ και τώρα τις νέες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολογήτου που με δική του υπογραφή θα ισχύσουν το 2019 και το 2020;».

Κίνημα Αλλαγής για ομιλία Τσίπρα: Μιλάει για ραγιαδισμό αυτός που τα έδωσε όλα στην τρόικα

Σφοδρή κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί το Κίνημα Αλλαγής. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «το θράσος του κ. Τσίπρα ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο. Δεν πείθει πια κανέναν. Γι’ αυτόν δεν υπάρχει «πλοίο, δεν υπάρχει οδός διαφυγής».

Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει τον πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Μίλησε σήμερα για “ραγιαδισμό”, εκείνος που τα έδωσε όλα στην τρόικα. Μίλησε για “καθαρή έξοδο”, εκείνος που συμφώνησε νέα επιτροπεία και κόβει συντάξεις. Μίλησε για “σχέδιο ανάπτυξης”, εκείνος που μας χρέωσε με 200 δισεκατομμύρια ευρώ». Μίλησε για “παρεμβάσεις από τη δικαιοσύνη”, εκείνος που έχει συστήσει θύλακες παρακράτους μέσα σε αυτήν. Μίλησε για “παραδημοσιογραφία”, εκείνος που καθοδηγεί το πιο άθλιο τμήμα του μαυροκίτρινου τύπου».

«Η Ελλάδα, όμως, μπορεί και θα βρει τον δρόμο της. Με τη δύναμη του ελληνικού λαού» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΚΕ για Τσίπρα: «Παρ’ τον στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου»

«Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι όταν μιλάει για “καθαρή έξοδο” εννοεί την αταλάντευτη “ολοκλήρωση του προγράμματος” του 3ου μνημονίου και τη διατήρηση όλων των δεσμεύσεων μετά. Θυμίζει αυτό που λέει ο λαός μας: “παρ’ τον στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου”» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καθαρή έξοδος σημαίνει μόνο τέλος των αντιλαϊκών προγραμμάτων και μέτρων, κατάργηση όλων των νόμων των μνημονίων, ανάκτηση απωλειών που είχε αυτά τα χρόνια που κυβέρνησαν εναλλάξ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά των κατά περίσταση κολαούζων τους» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ενωση Κεντρώων για Τσίπρα: Ο λαός θα γυρίσει την πλάτη στην υποκρισία

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Ενωση Κεντρώων.
«Αισιόδοξος παρουσιάστηκε και πάλι ο πρωθυπουργός και μας κατέθεσε το νέο αφήγημα του, για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Ξέχασε να μας πει, όμως, για πόσα χρόνια θα έχουμε υψηλά πλεονάσματα και για πόσα χρόνια θα είναι δεσμευμένη, η δημόσια και δημοτική περιουσία των Ελλήνων», αναφέρει η Ενωση Κεντρώων σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Στα λόγια, ο κ. Τσίπρας είναι απλοχέρης, μόνο που ο ελληνικός λαός, θα γυρίσει την πλάτη στην υποκρισία, το ψέμα, την ρουσφετολογία και την αδικία. Ο παράδεισος που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας, δε μπορεί να απαλύνει την κόλαση της καθημερινότητας».

SHARE