Πτώση “ελεγχόμενη” στις ασιατικές αγορές – Ράλι στην Αυστραλία – Πτώση στο πετρέλαιο

Στις αγορές της Ασίας:

Ο Nikkei υποχώρησε κατά 2,01%, στις 18.999 μονάδες, ο νοτιοκορεατικός KOSPI υποχωρεί οριακά κατά 0,06%, παρά την ανακοίνωση μέτρων τόνωσης της οικονομίας από τη Σεούλ. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ χάνει 0,59%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai υποχωρεί κατά 0,88% και ο Shenzhen κατά 1,70%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με απώλειες 0,72%.

Στην Αυστραλία, αντίθετα, ο S&P/ASX 200 πραγματοποίησε “άλμα” 7%, μετά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για νέα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης στην οικονομία.

Οριακές μεταβολές στα  futures της Wall Street παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ ανακοίνωσε πως η οικονομά των ΗΠΑ “κλείνει” μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ο Τραμπ “κλείνει” την αμερικάνικη οικονομία μέχρι 30 Απριλίου – Επανεκκίνηση Ιούνιο…

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ

Τα futures του Brent καταγράφουν πτώση 5,86% στα 23,47 δολάρια το βαρέλι στις συναλλαγές στην Ασία και του αργού 4,42% στα 20,56 δολάρια.

ΚΙΝΑ: ΝΕΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε το πρωί μείωση κατά 20 μ.β. ενός βασικού επιτοκίου ρέπο, σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής προέβη και η Σιγκαπούρη, ενώ η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας είπε πως να δέχεται εταιρικό χρέος ως εγγύηση για δάνεια.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της για να υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις άμεσα για να προστατευθούν από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, μετέδωσε η κινεζική δημόσια τηλεόραση.

Η JPMorgan προβλέπει τώρα πως το παγκόσμιο ΑΕΠ θα μπορούσε να καταγράψει πτώση 10,5% το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε ετήσια βάση.

SHARE