Ψηφίσαμε Ψινάκη-δες και κάναμε…χαρούλες

 

Στο δελτίο του Αλφα την βραδιά των δημοτικών εκλογών του 2014, η παρουσιάστρια Ελλη Στάη χαρούμενη και ικανοποιημένη που έχει καλεσμένο στο ‘’παράθυρο’’ τον νέο  δήμαρχο Μαραθώνα Ηλια Ψινάκη.

Και δείχνει μεγάλη οικειότητα μαζί του ‘’Ηλια πες μας…’’.

Ο Ηλίας είχε σαρώσει απο την πρώτη Κυριακή. Και σ αυτό βοήθησαν και δημοσιογράφοι που ‘’νομιμοποίησαν’’ στην πολιτική πρόσωπα σαν τον Ψινάκη. Οχι μόνο αυτοί. Χιλιάδες πολίτες είδαν στο πρόσωπο του πλούσιου μάνατζερ που έλεγε χαριτωμένες ατάκες στην τηλεόραση αυτό που θα τους λύσει τα προβλήματα.

Πολλοί θεώρησαν πως την χρεωκοπία των επαγγελματιών της πολιτικής ως τότε (κλασσικών βλαχοδήμαρχων) έπρεπε να την διαχειριστούν και διαδεχτούν πρόσωπα στυλ Ψινάκη. Δεν είχαν καν αποχέτευση στον Μαραθώνα, αλλα έβρισκαν ελκυστικές τις υποσχέσεις του ότι θα τους φέρει πλούσιους πελάτες απ όλο τον κόσμο.

Η περίπτωση Ψινάκη που εξαφανίστηκε τις πρώτες ημέρες της τραγωδίας (γιατί κάπου ήταν), που δηλωσε πως κάηκε το σπίτι του (που όμως δεν κάηκε) και που ακόμα και να ήθελε, ειναι εντελώς ανίκανος να διαχειριστεί ένα τέτοιο πρόβλημα (γιατί δεν έχει τις γνώσεις και την εμπειρία), αποτελεί ένα μικρό κομμάτι από το παζλ ενός μεγάλου προβλήματος αυτής της χώρας….

Γιάννης Παντελάκης

SHARE