Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse

Προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων στις ευρωεκλογές δίνει στη Νέα Δημοκρατία, η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Στο ερώτημα «την Κυριακή, στις ευρωεκλογές, τι θα ψηφίσετε;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% , ενώ τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%.

Έπονται Χρυσή Αυγή (6,5%) και ΚΚΕ (5,5%) ενώ δεν βγάζουν ευρωβουλευτή βάσει των συγκεκριμένων ευρημάτων, το Ποτάμι (1,7%) Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,4%) και Ένωση Κεντρώων (1,9%%).

Από τα λοιπά κόμματα, ποσοστό 2,1% συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση, 1,6% το Μέρα 25, 1,4% η Λαϊκή Ενότητα, 1,3% η Πλεύση Ελευθερίας και 1,1 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σημειώνεται ότι και σε αυτή τη δημοσκόπηση καταγράφεται η μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, το κυβερνών κόμμα «μαζεύει» κατά μία ποσοστιαία μονάδα τη διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ωστόσο το προβάδισμα της ΝΔ παραμένει σαφές και …ασφαλές.

Μεγάλη η συσπείρωση στη ΝΔ

Σε ότι αφορά τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή εντοπίζεται στο 60% με ένα ποσοστό 15% να μετατοπίζεται προς τη Νέα Δημοκρατία, ένα 4% προς το Κίνημα Αλλαγής και ένα 3% στο Μέρα 25.

Αντίθετα, η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας εκτιμάται στο 84% με ένα 5% να μετατοπίζεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα 3% προς τη Χρυσή Αυγή.

Ο γρίφος των αναποφάσιστων

Σύμφωνα με τα σενάρια συμπεριφοράς των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκεκριμένη δεξαμενή, μπορεί να φτάσει σε ποσοστό έως και το 29,2. Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία, το 37,3%.

Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές

SHARE