Πρώτη σε ύφεση η ευρωζώνη, στο Β’εξάμηνο ανάπτυξη, βλέπει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

«Η Ευρώπη θα έχει βαθύτερη ύφεση απ’ ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος, με την ανάπτυξη να πρέπει να πάρει μπροστά μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους» εκτίμησε  ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Luis de Guindos.
Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα La Vabguardia, αναφέρει πως οι πρόσθετες κυβερνητικές δαπάνες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες χρηματοδοτικές ανάγκες, από 1 έως 1,5 τρισ. ευρώ.
«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να εξετάζουμε στο οποίο αυτό το χρέος να είναι πρόβλημα. Δεν είναι ένα σενάριο που εξετάζω» υποστήριξε αναφερόμενος στα επίπεδα χρέους στην Ευρωζώνη.

Να σημειωθεί, ότι η γαλλική οικονομία υποχώρησε κατά περίπου 6% το πρώτο τρίμηνο, ενώ η γερμανική αναμένεται να συρρικνωθεί σχεδόν κατά 10% το ίδιο χρονικό διάστημα, με πολλές ακόμη χώρες της ΕΕ να κυμαίνονται σε αυτά τα ποσοστά ύφεσης.

«Για να δούμε πραγματική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2021, αλλά τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης θα είναι λογικά ορατά από το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

SHARE