Προσωρινή αναστολή της έκδοσης Αλεξάντερ Βίννικ σε Γαλλία-ΗΠΑ-Ρωσία

Ανεστάλη προσωρινά η έκδοση του Αλεξάντερ Βίννικ σε Γαλλία-ΗΠΑ-Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία σημείωσε ότι η πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ εξέδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης απόφασης έκδοσης του Βίννικ αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αλεξάντερ στην περίπτωση έκδοσής του.

Όπως τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ο κρατούμενος βρίσκεται ήδη στην τέταρτη ημέρα της νέας απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου και η υγεία του παρουσιάζει ήδη επιδείνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

“Η Πρόεδρος του Δ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της Απόφασης έκδοσης του Αλεξάντερ Βίννικ σε Γαλλία-ΗΠΑ-Ρωσία, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αλεξάντερ στην περίπτωση έκδοσής του.

Ο Αλεξάντερ βρίσκεται ήδη στην 4η ημέρα της νέας απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 20/12/2019 και η υγεία του παρουσιάζει ήδη επιδείνωση.

Ο Αλεξάντερ έχει με το μέρος του το δίκιο, το Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα της χώρας μας. Έχει απέναντί του μηχανισμούς ικανούς να συνθλίψουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δεν υπολογίζουν ούτε το Σύνταγμα ούτε τις Διεθνείς Συμβάσεις ούτε το Δίκαιο. Μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση.

Το ποιος τελικά θα επικρατήσει είναι κάτι που μας αφορά όλους, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Συνήγορος Υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίννικ”

SHARE