Πρόσφυγες έβαλαν φωτιά στη Μόρια – Τουλάχιστον ένας νεκρός – Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια, μετά την εκδήλωση δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα στον προσφυγικό καταυλισμό, ύστερα από εξέγερση μερίδας φιλοξενούμενων  στο hot spot.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Στο Νησί» δύο άνθρωποι που διέμεναν στον καταυλισμό έχασαν την ζωή τους – μια γυναίκα και ένα μωρό.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση την αστυνομία, ένα απανθρακωμένο πτώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης ενώ μέσα στα καμένα κοντέινερ βρίσκεται πιθανότατα και δεύτερη σορός.

Αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.

Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις – δυο διμοιρίες  – έφτασαν ήδη με C130 στην Μυτιλήνη.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ακόμα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκει.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκαν επίθεση από φιλοξενούμενους στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από κοντέινερ το οποίο καταστράφηκε, ενώ επεκτάθηκε σε άλλους επτά οικίσκους.
Στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στις 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η δεύτερη 20 εκδηλώθηκε περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ.

«Η νύχτα θα είναι δύσκολη» εκτίμησε ο δήμαρχος Λέσβου, Στρατής Κυτελής, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αποσυμφόρφηση του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται 12.000 άτομα.

SHARE