ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Αυτός είναι ο θεσμικός παράγοντας με τον οποίο συζητάμε για το χρέος;

varouf thomsenΕρωτήματα για τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και τη συνέπεια λόγων και έργων, γεννά η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με τον Poul Thomsen, διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώην εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν μυστικά στο Παρίσι την Κυριακή, το ραντεβού διέρρευσε σήμερα και επιβεβαιώθηκε από το υπ. Οικονομικών.

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι η διαπραγμάτευση θα γίνει σε επίπεδο θεσμικών παραγόντων της Ευρώπης και όχι με υπαλλήλους.

Αν το οικονομικό επιτελείο έκρινε σκόπιμο ότι πρέπει να συζητήσει με τον κ. Thomsen για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καλώς έπραξε…

Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εγκαταλείψει το… παραμύθι εσωτερικής κατανάλωσης, περί…κατώτερων υπαλλήλων οι οποίοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα και με τους οποίους δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί για την τύχη του ελληνικού χρέους και του προγράμματος στήριξης.

SHARE