Προκλητικός ο Ακάρ, απαντά για “βαρύ τίμημα” στον Π.Καμμένο

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ απάντησε το πρωί του Σαββάτου στα όσα είπαν τις προηγούμενες ημέρες ο ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Πάνος Καμμένος.

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για «προκλήσεις» στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο.

 

«Ενα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε. Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό», είχε πει ο κ. Καμμένος κατά την επίσκεψή του στη Λέρο.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», είχε δηλώσει ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Δεν θα επιτραπεί κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί καμία απόφαση σε βάρος της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρήνης και της σταθερότητας, αλλά δεν θα θυσιάσουμε τα δικαιώματά μας με κανένα κόστος.  Το τίμημα θα είναι βαρύ. Υπάρχουν όλα τα μέτρα και οι προετοιμασίες για αυτό το θέμα. Ολα όσα είναι απαραίτητα για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας. Οι προκλήσεις στην Κύπρο δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να κάνουν λάθος υπολογισμούς».

SHARE