Πρώην γραμματέας Φρουζή: Δεν γνωρίζω τίποτα για χρηματισμό πολιτικών

upd: Παντελή άγνοια για τα περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis δηλώνει η πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της εταιρείας Κωνσταντίνου Φρουζή.

Καταθέτοντας στην επιτροπή προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής η κ. Μαραγγέλη τόνισε ότι δεν γνωρίζει για χρηματισμούς πολιτικών, ούτε ότι είδε ποτέ τον κ. Φρουζή να αποχωρεί από την εταιρεία με τροχήλατες βαλίτσες.

Η μάρτυς ερωτήθηκε ονομαστικά για τους κ.κ Λοβέρδο, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα και Λυκουρέντζο για τους οποίους δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια δήλωσε ότι ο κ. Φρουζής εκ του θεσμικού του ρόλου στον ΣΦΕΕ και μόνο όφειλε να συναντά πολιτικά πρόσωπα. Ήταν η αρμοδιότητα του.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο Κ. Φρουζής είχε συναντηθεί με τον Λοβέρδο, παραπάνω από 1 φορά, ενώ δήλωσε ότι υπήρξαν και συναντήσεις με τον Στουρνάρα, λόγω του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του Φρουζή. Πρόσθεσε επίσης ότι είχε κλείσει ραντεβού του Φρουζή και με τον τότε πρωθυπουργό. “Μου είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να το κάνω. Η συνάντηση έγινε στο Μαξίμου, αλλά δεν θυμάμαι πότε”, είπε.

Ερωτηθείσα και πάλι αν είχε δει βαλίτσες, απάντησε: “Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από τη Novartis με Φρουζη για Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζης από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο”.

Αναφορικά με το αν έχει δει καταθέσεις των Κελέση και Σαράφη, η Μαρία Μαραγγέλη απάντησε: “από δημοσιεύματα”.

Σχετικά με τον Κ. Φρουζή, ανέφερε ότι εκδιώχθηκε από τη Novartis το 2015 λόγω εσωτερικών ατασθαλιών. “Το ξέρω γιατί συνέτασσα τα κείμενα”, είπε.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι δεχόταν απειλές από το 2015. “Στις 24/09/2015 όταν αποχώρησε γιατί βρέθηκαν ατασθαλίες δέχθηκα ένα μήνυμα από το κινητό του, το έχω ήδη καταθέσει. Χρησιμοποιεί ως όχημα τον γιο του Δημήτρη, με απειλούσε για να μην μιλήσω για τις εσωτερικές ατασθαλίες”, τόνισε.

Ερωτηθείσα για τα δημοσιεύματα που την παρουσιάζουν ως “προστατευόμενη μάρτυρα”, η Μαρία Μαραγγέλη το αρνήθηκε. “εν ισχύει πως είμαι προστατευόμενη μάρτυρας. Δεν είχα μπει ποτέ σε προστασία από αστυνομικούς”.

Ενώ σε ό,τι αφορά γιατί δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη σχετικά με τα εν λόγω δημοσιεύματα, τόνισε “Δεν έχω κάνει καμία νομική ενέργεια για τα δημοσιεύματα. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα”.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Κ. Φρουζής έστελνε sms στον κ. Λοβέρδο ή είχε επικοινωνία μαζί του, η Μ. Μαραγγέλη απάρνησε αρνητικά, ενώ πρόσθεσε ότι σε άκουσε ποτέ ότι ο κ. Λοβέρδος είχε απαιτήσει χρήματα σε βαλίτσα.

Η πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή διέψευσε επίσης και έγγραφο του FBI, το οποίο αναφέρει ότι η ίδια γνώριζε τα πάντα για την υπόθεση, ότι κρατούσε σημειώνσεις. “Αυτά δεν είναι αλήθεια”, είπε απαντώντας σε ερώτηση εάν η έκθεση του FBI ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σχετικά με το αν ερωτήθηκε από την κ. Τουλουπάκη για την έκθεση του FBI, η Μ. Μαραγγέλη απάντησε αρνητικά.

Ερωτηθείσα από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα, εάν στη δεύτερη κλήση της από την Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, εκείνη τη ρώτηση σχετικά με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οτιδήποτε σχετικό εάν γνώριζε, κατά πληροφορίες, η Μ. Μαραγγέλη υποστήριξε ότι η κ. Τουλουπάκη δεν την ρώτησε τίποτε σχετικό.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσή της, η Μ. Μαραγγέλη είπε ότι ο Κ. Φρουζής είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς. “Τον Στουρνάρα τον αποκαλούσε Γιάννη, για τον Σαμαρά μου είχε ζητήσει να δακτυλογραφήσω ιδιωτικού τύπου επιστολή. Συναντούσε τον Πτωχό στο Μαξίμου για θέματα της Novartis. Οι συναντήσεις γίνονταν για την υποστήριξη των συμφερόντων της εταιρείας”, ανέφερε.

Σε ερώτηση που της έκανε βουλευτής του ΚΚΕ εάν ο Κ. Φρουζής είχε τραπεζική θυρίδα, η Μ. Μαραγγέλη το διέψευσε.

Η Μ. Μαραγγέλη κάποια στιγμή ισχυρίστηκε ότι στις 6/9/2011 υπήρξε ραντεβού μεταξύ Λοβέρδου και Φρουζη.

Όταν τον λόγο πήρε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης κατέθεσε στην επιτροπή αντίγραφο, από τη δικογραφία, των ημερολογίων του Φρουζή, τα οποια κρατούσε μάλιστα η ίδια η Μαραγγέλη και σύμφωνα με το οποίο στις 6/9/2011 “ζητήθηκε ραντεβού, περιμένουμε να μας ειδοποιήσουν”, καθώς και αντίγραφο από τα e-mail του Φρουζή, που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στα γραφεία της Novartis, σύμφωνα με το οποίο στις 11/10/2011 “ο Αρνούτ θέλει ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ το ραντεβού με τον Λοβερδο να είναι μαζί σας” και τέλος ότι στις 9/11/2011, δηλαδη δύο μήνες μετά, το ημερολόγιο σε ό,τι αφορά το ραντεβού με Λοβέρδο αναγράφει “No news yet”.

Άρα το ραντεβού για το οποίο μίλησε η Μαραγγέλη δεν έγινε ποτέ και βάσει των ημερολογίων και των e-mail του ίδιου του Φρουζή.

Ερωτηθείσα στη συνέχεια εάν έγινε συνάντηση Λοβέρδου – Φρουζή, η Μ. Μαραγγέλη απάντησε: “Όχι δεν γνωρίζω”.

SHARE