Προφυλακίστηκαν Σακκάς-Δημητράκης για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους, οι Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς, που είχαν συλληφθεί για τη ληστεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, την περασμένη εβδομάδα.

Με εγγύηση 3.000 ευρώ και την υποχρέωση να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής της, αφέθηκε ελεύθερη η τρίτη συλληφθείσα, Δήμητρα Συριανού, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στη ληστεία.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στη φυλακή με τις κατηγορίες της ένοπλης ληστείας, της κατοχής όπλων και ναρκωτικών καθώς και για πλαστογραφία.

Οι ίδιοι κατηγορούμενοι σε κείμενο που υπέγραψαν τα προηγούμενα 24ωρα, κατά την κράτησή τους στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, και το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έστειλαν συντροφικούς χαιρετισμούς σε όσους τους στέκονται αλληλέγγυοι, τονίζοντας ότι παραμένουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες τους.

Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου που κατά διαστήματα φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης προς τους διωκόμενους. Περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία.

SHARE