Προειδοποίηση Τραμπ σε Κίνα: Αν γνωρίζατε για τον ιό, θα υπάρξουν συνέπειες

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Κίνα απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν διαπιστωθεί ότι το Πεκίνο είναι «εις γνώσιν του υπεύθυνο» για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 38.000 Αμερικανών.

Η πανδημία «θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε, αλλά αυτό δεν έγινε», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, ενημερώνοντας για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την κρίση.

«Και τώρα, όλος ο κόσμος υποφέρει εξαιτίας αυτού», πρόσθεσε.

Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν η Κίνα θα υποστεί συνέπειες για την πανδημία του κορωνοϊού, ο οποίος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην κινεζική πόλη Βουχάν τον Δεκέμβριο κι έκτοτε έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 160.000 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Τραμπ απάντησε:  «Ας δούμε τι θα προκύψει από τη δική τους έρευνα. Αλλά διεξάγουμε κι εμείς έρευνες».

«Εάν επρόκειτο για λάθος, ένα λάθος είναι λάθος. Αλλά εάν είναι εις γνώσιν τους υπεύθυνοι, τότε, ναι, θα υπάρξουν συνέπειες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ένα λάθος που ξέφυγε από κάθε έλεγχο ή μήπως άρχισε εσκεμμένα;» διερωτήθηκε ο Τραμπ. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο. Ό,τι κι αν έγινε από τα δύο , πρέπει να μας αφήσουν να πάμε εκεί και να το μάθουμε», αξίωσε. «Ζητήσαμε να πάμε νωρίτερα», όμως «δεν το ήθελαν. Νομίζω ότι ξέρουν πως είχε γίνει κάτι που δεν ήταν καλό και βρίσκονταν σε αμηχανία. Μας είπαν πως διενεργούν έρευνα», πρόσθεσε.

SHARE