Πρέσινγκ Τσίπρα-Μητσοτάκη στον Ιερώνυμο για να πάρει απόφαση η Εκκλησία

Διπλό πολιτικό πρέσινγκ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για να περάσει απόψε από την ΙΣ μέτρα προστασίας της Εκκλησίας για τον κορονοιό. Χθες ο Κ.Μητσοτάκης, σήμερα ο Α.Τσίπρας:

Με τον κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας για να τον “ενθαρρύνει” όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει πρωτοβουλίες ώστε η Εκκλησία της Ελλάδας να συμβάλλει με τη συμπεριφορά και το έργο της στη κοινή προσπάθεια όλης της ελληνικής κοινωνίας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε βαθιά προβληματισμένος αλλά και αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη που ωστόσο θεωρεί ότι έπρεπε προ πολλού να είχε αναλάβει η πολιτεία, δηλαδή να ανακοίνωνε την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι μόνο των ορθοδόξων εκκλησιών.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  κ. Πέτσας, υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού και με τον αρχιεπίσκοπο για τη λειτουργία των εκκλησιών. “Αναμένουμε σήμερα την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Αλλά νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές σε όλους: η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Υπάρχει αρκετή ωριμότητα -απ’ ό,τι έχω δει από τις τελευταίες ανακοινώσεις και από την Ιερά Σύνοδο και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από μεμονωμένους μητροπολίτες- ώστε να οδηγηθούμε σε μία φυσιολογική αυτορρύθμιση της Εκκλησίας” .

 

SHARE