“Πράσινο φως” στην πώληση της Vivartia-Η MIG πέτυχε σημαντική αναδιάρθρωση δανεισμού

Το “πράσινο φως” στην πώληση της Vivartia στο CVC Capital άναψε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής η Γενική Συνέλευση της MIG. Τη μεταβίβαση της Vivartia στο CVC ψήφισε πάνω από το 95% των παριστάμενων μετόχων.

Για την MIG αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι μέσω του deal, επιτυγχάνει την αναδιάρθρωση του υπόλοιπου δανεισμού της για 3+1 χρόνια (μέχρι το 2024) με ιδιαίτερα ευνοικούς όρους και χωρίς ενδιάμεσες αποπληρωμές

ΤΟ DEAL ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

Για την ολοκλήρωση του deal απαιτείται, μεταξύ άλλων, η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία έχει ενημερωθεί σχετικά από το CVC από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται έως τις 30 Μαρτίου 2021 και υπό την προϋπόθεση ότι αυτή είναι θετική, θα ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του deal που τοποθετείται μεταξύ Απριλίου και αρχών Ιουνίου.

Το deal, που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Vivartia, είναι το τρίτο στη 16χρονη ιστορία του ομίλου τροφίμων.

Η πρόταση του CVC, η οποία έχει εγκριθεί στα τέλη Νοεμβρίου από το διοικητικό συμβούλιο της MIG, προβλέπει την καταβολή 175 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Vivartia, από το οποίο το τίμημα που αναλογεί στο ποσοστό 92,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia κυριότητος της MIG ανέρχεται στο ποσό των 161.135.640,74 ευρώ και θα καταβληθεί ολοσχερώς κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Το CVC αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της Vivartia, ο οποίος ανέρχεται σε 425 εκατ. ευρώ περίπου ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση της εταιρείας στα 630 εκατ. ευρώ περίπου.

 

 

 

SHARE