Πως λειτουργεί από σήμερα η λιανική – Ποιες μεγάλες αλυσίδες είπαν “ναι” και ποιες “όχι” στο click inside και στο click away

Από σήμερα  το σύνολο των καταστημάτων λιανικής οφείλουν να χρησιμοποιούν τη μέθοδο του click away, δηλαδή της τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής παραγγελίας ή αγοράς και της παράδοσης των προϊόντων έξω απ’ το κατάστημα κατόπιν ραντεβού με τον πελάτη. Η διαδικασία θα πρέπει να πιστοποιείται ηλεκτρονικά με email ή sms του καταστήματος προς τον πελάτη για την μετακίνηση του.

Απ’ τη συγκεκριμένη διαδικασία εξαιρούνται τα καταστήματα που λειτουργούσαν κανονικά και εν μέσω του lockdown, ήτοι σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, οπωροπωλεία, αρτοποιεία, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, επιδιόρθωσης υποδημάτων κοκ. Όλα αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοχαρτοπωλεία μπορούν να κάνουν χρήση της μεθόδου click inside. Με βάση αυτή, ο πελάτης μπορεί να κλείνει ραντεβού τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά για  αγορά εντός του καταστήματος. Η πιστοποίηση του ραντεβού θα γίνεται είτε με email είτε με sms του καταστήματος προς τον πελάτη για την μετακίνηση του.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ένδυσης του πολυεθνικού ομίλου Inditex που εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τα brands Zara, Bershka, Pull & Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, αποφάσισε να μην κάνει χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου στα καταστήματα που διαθέτει στις «κόκκινες» περιοχές. Τα καταστήματα του ομίλου κάνουν παραδόσεις μόνο σε προπληρωμένα online προϊόντα και δεν δίδουν τη δυνατότητα παραγγελίας και πληρωμής με POS.

Jumbo: Τελικά κλειστά όλα τα καταστήματα – Δεν συμφέρει με την απαγόρευση πώλησης παιχνιδιών

 

Το Πλαίσιο και τα Public πάντως κλείνουν ραντεβού στους πελάτες που θέλουν να επισκεφθούν κάποιο απ’ τα καταστήματα τους για επιτόπιες αγορές μόνο βιβλίων και χαρτικών.

SHARE