Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

Πλήθος κόσμου πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου που πριν τρία χρόνια δολοφονήθηκε μετά από άγρια χτυπήματα έξω από κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Με κεντρικά συνθήματα «Mην κλείνετε τα μάτια» αλλά και «Oργή και θλίψη, η Zackie θα μας λείψει, οι ζωές μας έχουν αξία» ο κόσμος συγκεντρώθηκε μετά τις 18:00 στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια έξω από το κοσμηματοπωλείο που ο Ζακ βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Οι συγκεντρωμένοι άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, όπου παρέμειναν συγκεντρωμένοι για κάποια ώρα μπροστά στη Βουλή. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.30, και όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι στις 20 Οκτωβρίου έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει η δίκη για τη δολοφονία του, μετά από αναβολή στις 6 Νοεμβρίου του 2020 λόγω κορονοϊού. Στο εδώλιο θα καθίσουν δύο καταστηματάρχες της περιοχής, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για το κακούργημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Πορεία στη μνήμη του Ζακ πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία, σύμφωνα με το thestival.gr, ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και διασχίζει τις οδούς Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή για να ανεβεί την πλατεία Αριστοτέλους και να καταλήξει στην αφετηρία.

SHARE