Πολύ καλά νέα από Ισπανία: Οι λιγότεροι θάνατοι (123) εδώ και 7 εβδομάδες

Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων από την Covid-19 στην Ισπανία μειώθηκε σήμερα σε 123, που είναι ο χαμηλότερος αριθμός εδώ και επτά εβδομάδες, ανακοινώθηκε από το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία αυξήθηκε σήμερα σε 26.744, από 26.621 χθες, Κυριακή. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 227.436 από 224.390 χθες.

Στο μεταξύ, περίπου το 51% του πληθυσμού προχώρησε σήμερα στη Φάση 1 ενός σχεδίου χαλάρωσης, που αποτελείται από τέσσερα στάδια, αφού η κυβέρνηση καθόρισε ποιες περιοχές πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια.

Δεν χαλαρώνουν τα μέτρα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη

Το πρώτο στάδιο θα περιλαμβάνει σημαντική χαλάρωση των μέτρων, επιτρέποντας τις συναθροίσεις έως 10 ατόμων και τις μετακινήσεις πολιτών εντός της περιφέρειας όπου κατοικούν.

Σε περιφέρειες που πληρούν τα κριτήρια όπως τα νησιά των Καναρίων και των Βαλεαρίδων, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα άνοιξαν με μειωμένη δυναμικότητα, και τα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα ξενοδοχεία λειτουργούν για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο μήνες.

Όμως οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη, δεν πληρούν προς το παρόν τα κριτήρια για χαλάρωση των περιορισμών και θα παραμείνουν στη Φάση 0.

Οι περιφερειακές κυβερνήσεις σε ορισμένες περιοχές που δεν επιτρέπεται να περάσουν πλήρως στη Φάση 1, περιλαμβανομένης της Ανδαλουσίας και της Μαδρίτης, επέκριναν σφόδρα την απόφαση αυτή.

SHARE