Πολωνία -Προεδρικές εκλογές: Ντούντα ή Τρζασκόφσκι;

Ο σημερινός πρόεδρος της Πολωνίας προηγείται με πολύ μικρή διαφορά του Ραφάλ Τρζασκόφσκι στο exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγα λεπτά αφότου έκλεισαν οι κάλπες του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις που ήθελαν τον Τρζασκόφσκι να έχει καλύψει την διαφορά που είχε με τον Ντούντα το exit poll, ο δήμαρχος της Βαρσοβίας λαμβάνει το 49,6% της ψήφου σε αντιθέσει με τον πρόεδρο που φέρεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα 50.4%.

Οι αναλυτές προβλέπουν σκληρή μάχη, ψήφο με ψήφο εκτιμώντας ότι η βραδιά θα είναι μακρά.

Σημειώνεται ότι ο Ντούντα ανήκει στο PiS, ενώ ο φιλελεύθερος δήμαρχος της Βαρσοβίας, τον Ραφάλ Τρσασκόφσκι ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση, την παράταξη Πλατφόρμα Πολιτών (PO).

Στον πρώτο γύρο, την 28η Ιουνίου, ο Ντούντα ήρθε πρώτος συγκεντρώνοντας το 43,5% των ψήφων και ο Τρσασκόφσκι δεύτερος με το 30,4%.

Το αποτέλεσμα θα έχει αποφασιστική σημασία για το μέλλον της κυβέρνησης του συντηρητικού εθνικιστικού κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), που επικριτές του κατηγορούν για περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών.

SHARE