Ποιοι “έφυγαν” από ζωή παρέα με τον Κόμπι Μπράϊαντ – Το ελικόπτερο στην ομίχλη χωρίς όργανα

Τις σορούς τριών ατόμων από το ελικόπτερο που επέβαινε ο Κόμπι Μπράϊαντ ανέσυραν  οι υπηρεσίες που έχουν επιληφθεί με τη διαχείριση του δυστυχήματος. Η έρευνα για τους υπολοίπους συνεχίζεται σύμφωνα με το Reuters. Νωρίτερα είχαν ταυτοποιηθεί και τα εννέα θύματα του δυστυχήματος.

Νεκροί είναι ο Κόμπι Μπράϊαντ η 13χρονη κόρη του Τζιάνα, η προπονήτριά της Κριστίνα Μόσερ, ο προπονητής του κολεγιακού μπέιζμπολ του Orange County Τζόνι Αλτομπέλι, η γυναίκα του Κέρι και η κόρη του Αλίσα. Τα τελευταία θύματα που ταυτοποιήθηκαν είναι η Πέιτον Τσέστερ, συμπαίκτρια τής Τζιάνα και η μητέρα της Σάρα, καθώς και ο πιλότος Αρα Ζομπαγιάν.

m42

 

m43

 

Σύμφωνα με την Dailymail ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου λίγο πριν την πτώση, είχε λάβει ειδική άδεια να πετά κάτω από τα 2.500 πόδια (περίπου 760 μέτρα ύψος) σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, λόγω ομίχλης, βασιζόμενος μόνο σε πτήση εξ όψεως και όχι στα πτητικά όργανα.
Οι συνθήκες πτήσης ήταν τόσο απαγορευτικές εκείνη την ώρα, που η τοπική Αστυνομία είχε καθηλώσει τα ελικόπτερά της.

Ενα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από το LiveATC.net αποκαλύπτει ότι ο πιλότος Αρα Ζομπαγιάν (Ara Zobayan), είχε αιτηθεί να πετά υπό το καθεστώς ειδικών κανόνων πτήσης εξ όψεως (SVFR).

Η συζήτηση μεταξύ πιλότου και του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου Μπούρμπανγκ ρίχνει λίγο περισσότερο φως στο γιατί το μοιραίο ελικόπτερο που μετέφερε τον Κόμπι Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του Τζιάννα και έξι ακόμη, πήρε εξαρχής άδεια.

Οι πιλότοι στους οποίους χορηγείται άδεια SVFR έχει τη δυνατότητα να πετά σε χειρότερες συνθήκες από εκείνες στις οποίες επιτρέπεται η πτήση εξ όψεως (VFR). Η ειδική αυτή άδεια, δίδεται μόνο όταν τα σύννεφα βρίσκονται σε σε ύψος χαμηλότερο των 1.000 ποδών από το έδαφος. Μια τέτοια πτήση θεωρείται πολύ επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική. «Διατηρήστε το SVFR στα 2.500 πόδια ή και πιο κάτω» λέει ο πύργος ελέγχου στον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου.

SHARE