Ποια είναι η 35χρονη που έριξε το βιτριόλι- Ήταν κοντοχωριανές – Ζήλια για αίτημα φιλίας στο Facebook

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας. Η κατηγορούμενη, που κρατείται, είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της.

Σύμφωνα με την δικογραφία η 35χρονη φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου για προσωπικούς λόγους . Η ίδια αρνείται την κατηγορία και σύμφωνα με τον συνήγορό της δεν έχει εμπλοκή στην επίθεση.

https://media.enikos.gr/data/photos/723910_7517d83eb6-9b96229c261a0bc2.jpg

 

Τις δύο γυναίκες συνέδεε η κοινή τους καταγωγή. Συγκεκριμένα και οι δύο κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία, η μεν 35χρονη από τον Σταθά και η δε Ιωάννα από το Λουτρό. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως οι δυο τους πήγαιναν στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία ενώ πέρασαν σε πανεπιστημιακές σχολές στην Αθήνα, όπου και μετακόμισαν σχετικά την ίδια περίοδο.

Βιτριολι2

Ο γάμος στην Αιτωλοακαρνανία και το αίτημα φιλίας

“Κλειδί” για τις τραγικές εξελίξεις που ακολούθησαν, αποτελεί η συνάντηση που φέρεται να είχαν οι δυο τους, πριν από περίπου ένα χρόνο, στην Αιτωλοακαρνανία. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν σε έναν γάμο, στον οποίο η 35χρονη συνοδευόταν από τον σύντροφό της. Αμέσως μετά, όπως λένε σχετικές πληροφορίες, η Ιωάννα δέχτηκε αίτημα φιλίας στο Facebook από τον σύντροφο της 35χρονης, η οποία άρχισε να ζηλεύει παράφορα και να “δαιμονοποιεί” την 34χρονη, θεωρώντας ότι αυτή φταίει που η σχέση της δεν εξελίσσεται. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, από εκείνο το σημείο η δράστιδα άρχισε να αποκτά εμμονή με το θύμα, γεγονός που -όπως εκτιμούν- την οδήγησε στο να σχεδιάσει και να εκτελέσει την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι, που σημάδεψε για πάντα την Ιωάννα.

Το κίνητρο φαίνεται πως έχει “δεθεί” και από την κατάθεση του συντρόφου της βασικής υπόπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, ο 35χρονος άνδρας φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές ότι δεν είχε καμία σχέση με την 34χρονη Ιωάννα και πως η σύντροφός του πίστευε λανθασμένα ότι το θύμα ήταν “εμπόδιο” στο να εξελιχθεί πιο σοβαρά η σχέση τους.

Η 35χρονη είναι μία γυναίκα με καλό μορφωτικό επίπεδο, που εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, το οποίο συνεργάζεται με την ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία δουλεύει η Ιωάννα. Τις τελευταίες ώρες επικρατεί αναστάτωση στη γειτονιά της. Οι άνθρωποι που την έβλεπαν καθημερινά, οι γείτονές της, την περιγράφουν ως μια κοπέλα ήσυχη που δεν είχε δείξει σημάδια ότι θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια πράξη.

Τα λάθη που οδήγησαν στην προσαγωγή της

Μία σειρά από σοβαρά λάθη, που οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της, φέρεται να έκανε η 35χρονη, βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας, στην Καλλιθέα, στις 20 Μαΐου. Πρόκειται για λάθη που οδήγησαν τις αστυνομικές Αρχές στο να την βάλουν στο “μικροσκόπιο” των ερευνών και στη συνέχεια να “δέσουν” την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, η 35χρονη είχε στην κατοχή της ένα “πακιστανικό” τηλέφωνο και λίγες ημέρες πριν στήσει την φρικτή ενέδρα στην Ιωάννα, φέρεται να πήγε με αυτό το τηλέφωνο στο σημείο της επίθεσης, ώστε να ελέγξει εάν λειτουργεί. Μάλιστα, κάλεσε το νούμερο από τηλεφωνικό θάλαμο χρησιμοποιώντας τηλεκάρτα.

Σημειώνεται πως όπως είναι ήδη γνωστό, η αστυνομία είχε ζητήσει τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων για πέντε συγκεκριμένα σημεία. Έτσι, αντιλήφθηκαν ότι η βασική ύποπτη κουβαλούσε το “πακιστανικό” τηλέφωνο και στο σπίτι της και στο γραφείο. Δύο ημέρες πριν από την επίθεση φέρεται μάλιστα να το χρησιμοποίησε για επαγγελματικούς λόγους. Οι Αρχές εντόπισαν τον άνθρωπο στον οποίο έγινε η κλήση και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για την 35χρονη.

Ένα ακόμη λάθος της, ήταν ότι τις προηγούμενες μέρες της επίθεσης είχε βρεθεί στο σημείο όπου εργαζόταν η Ιωάννα, προκειμένου να κατοπτεύσει τον χώρο, απουσιάζοντας αδικαιολόγητα από τη δουλειά της, όπως επιβεβαίωσαν και οι συνάδελφοί της. Την ημέρα που όπως όλα δείχνουν έστησε την ενέδρα στην 34χρονη και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της, η 35χρονη φέρεται να απουσίαζε δικαιολογημένα από την εργασία της. Ωστόσο, όταν ερωτήθηκαν οι συνεργάτες της, ανέφεραν ότι τις δύο προηγούμενες μέρες, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που υποδείχθηκε από τους αστυνομικούς, η γυναίκα ήταν εκτός γραφείου σε δουλειές.

Ύποπτο κρίθηκε από τις αστυνομικές Αρχές και το γεγονός ότι η 35χρονη απενεργοποίησε ορισμένους λογαριασμούς της στα social media και για κάποιο διάστημα απείχε απ’ αυτά, σε αντίθεση με το παρελθόν όταν και είχε πολύ έντονη παρουσία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί ψάχνοντας τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, φέρεται να ανακάλυψαν ότι είχε ανεβάσει σε αυτά φωτογραφίες με ρούχα και παπούτσια, ίδια με τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε η γυναίκα που έκανε την επίθεση εναντίον της Ιωάννας.

Ένα ακόμη στοιχείο που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ήταν το γεγονός ότι η οδηγός του ταξί που την μετέφερε από την Καλλιθέα, αφότου επιτέθηκε στην Ιωάννα, φέρεται να την αναγνώρισε με επιφύλαξη τόσο από φωτογραφία της όσο και από τη φωνή της, όταν την άκουσε από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ταξί.

Βασικό λάθος της 35χρονης, φαίνεται πως ήταν επίσης το ότι δεν ξεφορτώθηκε την περούκα, την τηλεκάρτα και το “πακιστανικό” τηλέφωνο που χρησιμοποίησε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα τρία βρέθηκαν στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενήργησαν οι αστυνομικοί.

Τι κατέθεσε ο σύντροφος της κατηγορούμενης

Ερωτική αντιζηλία φέρεται να είναι το κίνητρο της βάρβαρης επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

Ο 35χρονος σύντροφος της κατηγορούμενης φέρεται να κατέθεσε τα όσα γνωρίζει στις Αρχές. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Star, ο άνδρας είπε πως δεν είχε καμία σχέση με την 34χρονη Ιωάννα και πως η σύντροφός του πίστευε λανθασμένα ότι το θύμα ήταν “εμπόδιο” στο να εξελιχθεί πιο σοβαρά η σχέση τους. Υπενθυμίζεται, ότι η 35χρονη που προσήχθη το πρωί στη ΓΑΔΑ φέρεται να πίστευε ότι η Ιωάννα διατηρούσε σχέση με τον σύντροφό της. Πρόκειται για εμμονή, που πυροδοτήθηκε από ένα αίτημα φιλίας που είχε στείλει ο άνδρας στο θύμα, και όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί φέρεται να ώθησε την 35χρονη να καταστρώσει το σχέδιο, να στήσει ενέδρα και να επιτεθεί στην Ιωάννα.

Στο διαμέρισμα της γυναίκας, έχουν βρεθεί η περούκα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης, το “πακιστανικό” τηλέφωνο και η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ταξί, που την μετέφερε από την Καλλιθέα, ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ακόμα το δοχείο, στο οποίο μετέφερε το καυστικό υγρό.

Η ΦΩΤΟ της 35χρονης με καμπαρντίνα ίδια μ’ αυτή της δράστιδος

Μία φωτογραφία, όπου η κατηγορούμενη 35χρονη εμφανίζεται με μία καμπαρντίνα που μοιάζει πολύ με εκείνη της επίθεσης που φέρεται να φορά η δράστης της επίθεσης με βιτριόλι την 20η Μαΐου στην Καλλιθέα, έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Πρόκειται για μία συμβολική φωτογραφία με την εν λόγω καμπαρντίνα να εντοπίζεται στο σπίτι της 35χρονης μαζί με μία περούκα και την τηλεκάρτα.

 

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ

Ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας, Απόστολος Λύτρας είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως όταν την ενημέρωσε ποια είναι η γυναίκα που συνελήφθη εκείνη «πάγωσε» και πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να του απαντήσει ότι την γνωρίζει και πως δεν θα μπορούσε να πάει σε εκείνη το μυαλό της.

Η Ιωάννα του είπε ότι είναι απλά μια γνωστή της που την έχει δει πολύ λίγες φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και πως το «τρίτο πρόσωπο» ούτε καν το γνωρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν ανέφερε το όνομά της ούτε στον δικηγόρο της, αλλά ούτε και στις αρχές.

Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι όντως πριν από δυο χρόνια η Ιωάννα είχε δεχθεί μήνυμα από την 35χρονη αλλά δεν ήταν απειλητικό αλλά μάλλον ήπιο.
«Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασίας για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό, αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια».

«Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα ”αν γνωρίζεις τον τάδε”, η Ιωάννα απάντησε ”όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο δικηγόρος του θύματος.

SHARE