Πνίγηκε κατακαλόκαιρο η Μάνδρα – Μηδέν αντιπλημμυρικά – Ντροπή στους υπεύθυνους

 

Λίγους μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες με 24 νεκρούς στην Μάνδρα Αττικής, η σημερινή βροχόπτωση ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους της περιοχής.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν ξανά μετά την ισχυρή βροχόπτωση και δημιουργεί προβλήματα στην μετακίνηση, καθώς από τα έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμη, υπάρχει πολύ χώμα και αρκετοί τσιμεντόλιθοι στους δρόμους της Μάνδρας.

H πυροσβεστική δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις από τις 8  μμ και μέχρι αργά το βράδυ είχε πραγματοποίησει 45 αντλήσεις υδάτων και δέκα απεγκλωβισμούς ατόμων. Μάλιστα, μία γυναίκα για να σωθεί από τους ορμητικούς χειμμάρους ανέβηκε σε δέντρο.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική οδό στον κόμβο της Μάνδρας και στην ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο, καθώς και στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκκα. Πρόκειται για τους δρόμους που είχαν χάσει τη ζωή τους κάτοικοι της Μάνδρας τον περασμένο Νοέμβριο με τις φονικές πλημμύρες.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα και σε κάθε βροχή ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού.

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Ανακοίνωση για τις πλημμύρες που έπληξαν για άλλη μια φορά τη Μάνδρα Αττικής, εξέδωσε η ΝΔ.

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη» επισημαίνει η ΝΔ και προσθέτει:

«Μία λέξη υπάρχει μόνο γι αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου: Ντροπή».

SHARE