Πιθανό  μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Στη Β. Ελλάδα 6 στους 10 πολίτες είναι ανεμβολίαστοι

Πιθανό  μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη με απόφαση της ολομέλειας της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων στη σημερινή της συνεδρίαση. 

Το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο,  τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, με τις ΜΕΘ να είναι γεμάτες, οι εισαγωγές νέων ασθενών είναι σε υψηλά επίπεδα.

Οι ειδικοί εκφράζουν από καιρό ανησυχία για έξαρση στην περιοχή, καθώς όπως επισημαίνουν ο καιρός θα γίνεται όλο και περισσότερο κρύος και πλέον θα περιορίζονται οι ανοιχτοί χώροι και οι πολίτες θα στρέφονται προςκλειστούς χώρους.

Επιπλέον, είναι γεγονός, ότι η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα, σημειώνει χαμηλά ποσοστά στους εμβολιασμούς, με 6 στους 10 πολίτες να είναι ανεμβολίαστοι.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών, ωστόσο, που εξετάζουν για ενδεχόμενο lockdown, βρίσκονται και άλλες περιοχές, με πρώτη τη Λάρισα, όπου το τελευταίο διάστημα καταγράφεται υψηλός αριθμός κρουσμάτων, αγγίζοντας τριψήφιο νούμερο (183 μολύνσεις ανακοινώθηκαν χθες, Τρίτη).

Επίσης, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη παρουσιάζουν έκρηξη στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα. Στην Αλεξανδρούπολη καταγράφηκε αύξηση 198% και στην Ξάνθη 166%.

Δραματική έκκληση και προτροπή προς όλους τους πολίτες της Δράμας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν ώστε να μην επαναληφθούν οι δύσκολες μέρες της περσινής χρονιάς με τους πολλούς θανάτους, απηύθυναν η διοικητήρια του γενικού νοσοκομείου Δράμας Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, μετά το τέλος ευρείας σύσκεψης των τοπικών φορέων.

Τα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν αφορούν σε απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και λόγους υγείας, ενώ δεν θα επιτρέπεται η μουσική όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

SHARE