Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος παρευρίσκεται στην κηδεία του ηθοποιού Φαίδων Γεωργίτση, στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης, Σάββατο 2 Μαρτίου 2019. Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης, σε ηλικία 80 ετών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Μ. Δευτέρα πήραν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή οι ποινικολόγοι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος. Οι δύο συλληφθέντες δικηγόροι για την υπόθεσης της μαφίας των φυλακών Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος μετήχθησαν στο γραφείο του ειδικού ανακριτή βρίσκονται στη μία σήμερα το μεσημέρι. . Μάλιστα ο Αλ. Λυκουρέζος έφτασε στο ανακριτικό γραφείο συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής.

Ο 85χρονος ποινικολόγος, που συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, και πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ είχε σε κακή ψυχολογική κατάσταση και αρνείται όλα όσα του αποδίδονταιΕίναι αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του μετά την προθεσμία που πήρε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλ. Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότηταςΕίναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας κάθε μέρα στα δικαστήρια» τόνισε ο δικηγόρος του γνωστού δικηγόρου, Θρασύβουλος Κονταξής.

Η σύντροφός του Νατάσα Καλογρίδη και η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου τον περίμεναν έξω από το γραφείο του ανακριτή.

Οι δυο δικηγόροι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης του Αρ. Φλώρου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa.

SHARE