Πήραν το βραβείο Τσίπρας – Ζάεφ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογός του Ζ. Ζάεφ έχουν μόλις λάβει το αναγνωρισμένο βραβείο Βαλντ φον Κλέους σε αναγνώριση των προσπαθειών τους να επιλύσουν τη διαφωνία ονόματος δεκαετιών μεταξύ των δύο χωρών…

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ έδωσε συγχαρητήρια στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας πως «επέδειξαν θάρρος για να λύσουν με καλό τρόπο και στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία ένα σημαντικό πρόβλημα και σας συγχαίρω γι αυτή την επιτυχία».

Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιάς αλλά και τον Μάθιου Νίμιτς είπε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τις βάσεις για την εδραίωση της ειρήνες και της σταθερότητας στην περιοχή. Είπε επίσης ότι λίγο πριν την παραλαβή του βραβείου έστειλε ένα μήνυμα στον Ζόραν Ζάεφ στο οποίο του επεσήμανε: «Το πιο σημαντικό βραβείο για μας είναι ότι βάζουμε τα θεμέλια για την πραγματική φιλία των λαών μας».

«Αυτό το βραβείο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός «δεν ανήκει σε εμάς αλλά ανήκει στους λαούς μας».

SHARE