Πήγαν στην Εφορία για τις 120 δόσεις 660.000 οφειλέτες και διακανόνισαν 4,5 δισ ευρώ

Οφειλές προς την εφορία άνω των 4 δισ. ευρώ διακανονίστηκαν στο πλαίσιο της ρύθμισης των 120 δόσεων που έληξε χθες.

Πρόκειται για οφειλές των οποίων -με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως και χθες το απόγευμα, λίγο πριν κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα- είχε καταβληθεί και η πρώτη δόση της ρύθμισης.  Ειδικότερα, η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε για 454.246 ρυθμίσεις, απο τις οποίες, με την καταβολή της πρώτης δόσης, εισπράχθηκαν έσοδα 401,9 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, το πλήθος των εγκεκριμένων αιτήσεων ρύθμισης ανήλθε σε 660.082, ενώ το συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό που αντιστοιχεί σε αυτές ανέρχεται σε 6,370 δισ. ευρώ. Απο το ποσό αυτό, τα 4,498 δισ. ευρώ είναι αρχική οφειλή και το υπόλοιπο 1,872 δισ. ευρώ είναι προσαυξήσεις.

Πλέον, από σήμερα, οι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς την εφορία μόνο μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 ή 24 δόσεων, ανάλογα με την κατηγορία της οφειλής τους.

Ο Χ.ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Νέα μόνιμη ρύθμιση οφειλών σε 24-48 δόσεις με εισοδηματικά κριτήρια, προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο STAR Κεντρικής Ελλάδος.

Για τον δημοσιονομικό στόχο του 2020 είπε ότι σήμερα δεν έχουμε κλείσει τον προϋπολογισμό, “έχουμε ακόμη ένα μικρό κενό”, αλλά και ότι είναι μικρότερο από ότι έχω ζήσει στα χρόνια της εμπειρίας μου στο υπουργείο οικονομικών.

 

SHARE