Πετρόπουλος : Υπάρχουν προβλήματα στην έκδοση νέων συντάξεων

Στην παραδοχή ότι υπάρχουν προβλήματα αναφορικά με την έκδοση των συντάξεων προχώρησε ο Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης ανέφερε ότι υπάρχουν περί τα 15.000 αιτήματα εκ των οποίων στις 12.500 καταβάλλεται προσωρινή σύνταξη.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα. Δεν θα κρύψω τα προβλήματα που υπάρχουν. Όταν εμείς παραλάβαμε το ΓΛΚ είχε μόλις 50 άτομα ενώ παλαιότερα 200. Δεν μας ικανοποιεί η κατάσταση και είναι προτεραιότητα η επίλυση τους. Δικαίως ο κόσμος αγανακτεί. Καλά κάνει και ενοχλείται και αυτό αποτελεί για εμένα αιτία για να βρω λύσεις» είπε

Ο υφυπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που ο ίδιος είχε προκαλέσει κάνοντας κήρυγμα σε μαθητές που είχαν έρθει στη Βουλή για να παρακολουθήσουν τις εργασίες.

Απευθυνόμενος στην ΝΔ επικαλέστηκε τηλεοπτικό σποτ τη αξιωματικής αντιπολίτευσης που εμφάνιζε την χώρα εκτός ΕΕ.  «Κατηγορείτε εμένα που είπα ότι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια;».

Αναφορικά με το ύψος των συντάξεων είπε ότι υπάρχει αύξηση στις περισσότερες αλλά και μειώσεις εκεί που έχουμε λιγότερα χρόνια ασφάλισης.

SHARE