Πετρέλαιο: “Θύμα” του κοροναιού, στα 44,76 δολ. το αμερικάνικο, στα 50,52 δολ. το Brent

Η επέλαση του κοροναϊού και οι βάσιμοι πλέον φόβοι για σημαντική υποχώρηση της ζήτησης λόγω του μεγάλου πλήγματος στην οικονομική δραστηριότητα, οδήγησαν τα συμβόλαια του πετρελαίου σε νέα,  πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Απριλίου υποχώρησε σήμερα Παρασκευή κατά 5% περίπου και έκλεισε στα 44,76 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν.Υόρκης.  Οι εβδομαδιαίες απώλειες ανέρχονται περίπου στο 13%.

Το συμβόλαιο Απριλίου για το Brent, υποχώρησε σήμερα στο Λονδίνο κατά 3,2%, στα 50,52 δολάρια το βαρέλι, γράφοντας απώλειες σχεδόν 14% σε διάστημα μιας εβδομάδας. Σε επίπεδο μήνα η πτώση του Brent, στο 13%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κατρακύλα του αργού αυξάνει τις πιέσεις προς τον OPEC και τους συμμάχους του να αποφασίσουν σημαντική μείωση της παραγωγής στη συνάντησή τους στη Βιέννη στις 5 και 6 Μαρτίου.

Η Σαουδική Αραβία  και άλλα βασικά μέλη του καρτέλ εμφανίζονται πρόθυμοι να προχωρήσουν σε περικοπές μεγαλύτερες και από αυτές που αναμένει η αγορά, ώστε να αντιμετωπιστεί η απώλεια ζήτησης.

 

SHARE