Πετρέλαιο: Η BNP Paribas μείωσε τις προβλέψεις της για την τιμή

Το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου για το Αμερικάνικο αργό  ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 40 σεντς και έκλεισε στα 54,87 δολάρια το βαρέλι.  Σε επίπεδο εβδομάδας,  οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο κατά 0,7%.Το Brent στο Λονδίνο έκλεισε  41 σεντς υψηλότερα, στα 58,64 δολάρια το βαρέλι, με κέρδη 0,7%.

Την άνοδο τροφοδότησε η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, που περιόρισαν τις ανησυχίες για  ύφεση της οικονομίας τις οποίες τροφοδότησε η αντιστροφή στην καμπύλη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και οι προσδοκίες ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αναλάβουν δράση υπό τον φόβο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα αρχικά υψηλότερα κέρδη του πετρελαίου ψαλιδίστηκαν στη συνέχεια, καθώς ο OPEC στη μηνιαία έκθεσή του αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση στο υπόλοιπο του έτους, ως απόρροια της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Η BNP Paribas μείωσε τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου εφέτος κατά 8 δολάρια για το αμερικανικό αργό, στα 55 δολάρια το βαρέλι, και κατά 9 δολάρια για το Brent, στα 62 δολάρια το βαρέλι, επικαλούμενη την οικονομική επιβράδυνση λόγω των εμπορικών διενέξεων.

SHARE