Πετρέλαιο: Έκλεισε τον Φεβρουάριο 61,50 δολάρια το αμερικάνικο και 66,13 το brent

Πτιωτικά κινήθηκαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, λόγω της ανόδου του δολαρίου αλλά και της επικείμενης συνόδου του OPEC που δημιουργεί επιφυλάξεις στους επενδυτές.

Το αμερικάνικο αργό  παράδοσης Απριλίου έχασε την Παρασκευή 2,03 δολάρια ή 3,2% και τερμάτισε στα 61,50 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό πάντως, έκλεισε τον μήνα Φεβρουάριο με κέρδη 18%, σημειώνοντας άνοδο για τέταρτο συνεχή μήνα.

Το συμβόλαιο Απριλίου για το  Brent έκλεισε 1,1% χαμηλότερα στα 66,13 δολάρια το βαρέλι, γράφοντας επίσης ισχυρά κέρδη στο σύνολο του μήνα, άνω του 18%.

Οι υπουργοί πετρελαίου του OPEC+ είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν στις 3 και 4 Μαρτίου προκειμένου να επανεξετάσουν την πολιτική περικοπών στην παραγωγή, όπου πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει εθελοντικά μειώσει την παραγωγή της κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τον Φεβουάριο και τον Μάρτιο, ενισχύοντας έτσι μέχρι τώρα τις τιμές του καυσίμου.

Πέρα από τους φόβους για ενδεχόμενη αύξηση της προσφοράς πετρελαίου, επιπλέον πίεση στις τιμές του αργού άσκησε σήμερα και η άνοδος του δολαρίου, καθώς ένα ισχυρότερο αμερικανικό νόμισμα καθιστά τα εμπορεύματα ακριβότερα για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. Σημειώνεται ότι ο δείκτης ICE US Dollar Index ενισχύθηκε κατά 0,8% την Παρασκευή.

 

SHARE