Πέθανε ο Γιάννης Μανώλης – Βουλευτής της ΝΔ και στέλεχος της ΓΣΕΕ

Σε ηλικία 69 ετών πέθανε ο Γιάννης Μανώλης, βουλευτής της ΝΔ και στέλεχος της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες  σήμερα το πρωί είχε πάει για μπάνιο στην θάλασσα με φίλους του. Ξαφνικά δεν αισθάνθηκε καλά και τους είπε ότι θα φύγει. Λίγη ώρα αργότερα ένας περαστικός τον είδε πεσμένο μπροστά στο αυτοκίνητό του. Κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 08.30 το πρωί αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο εκεί, ήταν ήδη νεκρός. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σημειώνεται ότι δεν έφερε τραύματα και πιθανότατα ο θάνατός του να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1950 στο Αραχναίο.
Σπούδασε τεχνολόγος-μηχανικός ενώ από το γάμο του με την Γεωργία Μανώλη-Κοντογεωργίου απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.
Το 1986 ήταν Ιδρυτικό Μέλος της ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση Ειρήνης) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Το 1995-1997 αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας και το 1998–2004 μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Από το 1998 έως το 2004 υπήρξε Γενικός Γραμματέας Γ.Σ.Ε.Ε.
Το 2004 εκλέγεται πρώτος Βουλευτής στο Νομό Αργολίδας με τη Ν.Δ., το ίδιο και το 2007.
Το 2012 αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία όπου διετέλεσε και επικεφαλής της γραμματείας Συνδικαλιστικού του κόμματος.
Για λίγους μήνες συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από όπου επίσης αποχώρησε ενώ το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην γενικού γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) εκφράζει η Συνομοσπονδία.

Ο Γιάννης Μανώλης με έντονη συνδικαλιστική δράση επί σειρά ετών, διατέλεσε γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ από τον Μάρτιο του 1998 έως και τον Μάρτιο του 2004.

«Ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, αφήνοντας το δικό του στίγμα στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» επισημαίνει η ΓΣΕΕ, η οποία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

SHARE