Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου: Συμφωνήσαμε για διάλογο με την κυβέρνηση χωρίς επιτάξεις

Ο Νότης Μηταράκης, και μέσω αυτού η κυβέρνηση, συμφώνησε σε διάλογο από μηδενική βάση, βάζοντας στην άκρη τις επιτάξεις περιοχών και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, είπε ο περιφερειάρχης Β.Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  ανακοίνωσε την Πέμπτη και Παρασκευή συναντήσεις του με τους δημάρχους Βορείου Αιγαίου ώστε να συμφωνηθεί η αντιπρόταση στον υπουργό Μετανάστευσης.

«Όταν συζητήσαμε χθες με τον κ. Μηταράκη, εκεί που καταλήξαμε ότι από μηδενική βάση θα γίνει ο διάλογος για κάποιο διάστημα, και η μηδενική βάση περιλαμβάνει τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης.

«Όλα είναι δυνατά, και αλλαγή οριοθετήσεων, ένας διάλογος από μηδενική βάση τα περιλαμβάνει όλα, δώστε χρόνο». «Εάν η κυβέρνηση έχει αλλάξει γνώμη στο ενδιάμεσο διάστημα δικό της θέμα» πρόσθεσε.

«Μπορεί να έχουμε πιο έξυπνη σκέψη κ. υπουργέ δήλωσε ο κ. Μηταράκης ότι είπε στον κ. Μηταράκη.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επέμεινε ότι «ρεαλισμός είναι η σωτηρία των νησιών… Πέντε χρόνια ταλαιπωρούνται οι νησιώτες, έχουν δεχθεί 1 εκατ. τώρα από το Ιντλίμπ ανεβαίνουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, από τα νησιά μας θα περάσουν».

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης  βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό. Ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει πάγωμα της διαδικασίας των επιτάξεων για τα κλειστά κέντρα, αλλά, μια τελευταία προθεσμία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους, κατάλληλους και διαθέσιμους, για την κατασκευή των κλειστών δομών.

SHARE