Περιφερειακές εκλογές: Απέραντο γαλάζιο! Στη ΝΔ και οι 7 περιφέρειες

«Γαλάζιες» βάφονται και οι επτά Περιφέρειες της Ελλάδας, που είχαν οδηγηθεί στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αν λάβουμε υπόψη και τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, η μόνη Περιφέρεια της χώρας που δεν πάει στη ΝΔ, είναι η Κρήτη, που εξέλεξε τον κ.Αρναουτάκη που υποστηρίχθηκε από ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ.

– Στις 11 απο τις 13 περιφέρειες εκλέγονται οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τις περιφέρειες Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δ. Ελλάδας, Στ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Πελοποννήσου

– Το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας βάφεται «γαλάζιο»

– Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγει κανέναν περιφερειάρχη.

– Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει τον υποψήφιό του Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη, αλλά χάνει την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς ο Απόστολος Κατσιφάρας παρέμεινε στην 2η θέση

– Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου χάνει η νυν περιφερειάρχης και υποψήφια της ΝΔ Χριστιάννα Καλογήρου από τον «γαλάζιο» αντάρτη Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Συγκεκριμένα:

Στην περιφέρεια Αττικής η επικράτηση του Γιώργου Πατούλη έναντι της Ρένας Δούρου είναι συντριπτική, καθώς ο υποψήφιος που στηρίζεται από τη ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 66,2%.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης συγκεντρώνει 56,40%, έναντι του Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος συγκεντρώνει 43,60%.

Η Ρόδη Κράτσα είναι η μεγάλη νικήτρια στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς επικρατεί έναντι του Θεόδωρου Γαλατσάτου με ποσοστό 59,1%.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου προβάδισμα με 52,7% έχει ο «γαλάζιος» υποψήφιος Παναγιώτης Νίκας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με 47,3%.

Και στην Στερεά Ελλάδα, ο Φάνης Σπανός (ΝΔ) έχει πάρει «κεφάλι» με 51,4% έναντι του Απόστολου Γκλέτσου ο οποίος συγκεντρώνει 48,6%.

Η μοναδική περιφέρεια που “χάνει” η ΝΔ είναι αυτή του Βορείου Αιγαίου, καθώς ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης και πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, λαμβάνει 55,1% έναντι της Χριστιάνας Καλογήρου (στηρίζεται από τη ΝΔ), η οποία λαμβάνει 44,9%. Ο κ. Μουτζούρης είναι ωστόσο ο «ανάρτης» της ΝΔ στην Περιφέρεια, με αποτέλεσμα και αυτή να λογίζεται ως «γαλάζια».

Υπενθυμίζεται πως από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, η ΝΔ είχε κερδίσει ήδη πέντε από τις έξι περιφέρειες. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ επικράτησαν σε Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η μοναδική περιφέρεια που δεν κερδήθηκε από υποψήφιο της ΝΔ ήταν αυτή της Κρήτης, όπου επικράτησε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απο την αρχή είχε δείξει οτι η Ελλάδα γίνεται γαλάζια. Απο τσα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών οι εκλεκτοι της ΝΔ κέρδιζαν τις περιφέρειες.

Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής προηγείται ο Γιώργος Πατούλης με ποσοστό 66,2%, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται περίπου στο 45%.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προηγείται με  55,1% ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, “αντάρτης” από τη ΝΔ.

 

Στη Δυτική Ελλάδα κερδίζει με 56,4% ο Νεκτάριος Φαρμάκης. Μεγάλη ήττα του Απ.Κατσιφάρα που υποστηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

Στα Ιόνια Νησιά με 59,1% η Ρόδη Κράτσα, που εκτοπίζει τον πρώην δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γαλιατσάτο.

Στην Πελοπόννησο ο Παναγιώτης Νίκας με 52,7% επικρατεί του κ.Τατούλη.

Στη Στερεά Ελλάδα ο Φάνης Σπανός έχει 51,4% και χαμένος είναι ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος.

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη με 51,1% ο Χρήστος Μέτιος. Ακολουθεί σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο εκ της ΝΔ επίσης προερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Τοψίδης.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ-ΔΗΜΟΥΣ

SHARE