Πέντε funds κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το Pillar της Eurobank

Πέντε δεσμευτικές προσφορές από μεγάλα διεθνή funds δέχθηκε η Eurobank για το πακέτο Pillar ύψους 2 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχα, χθες υποβλήθηκαν τέσσερις μη δεσμευτικές προσφορές για το πακέτο Cairo ύψους 7,5 δισ. ευρώ που τιτλοποιεί η Eurobank.

Τρία επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για την εξαγορά της FPS, θυγατρικής της εταιρείας της Eurobank.

Τα πέντε επενδυτικά σχήματα σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα εξής: η Pimco, η Fortress, το Elliot Management, η Lone Star και η Bain Capital.

Η χθεσινή ημερομηνία ήταν η καταληκτική για την υποβολή προσφορών που αφορούν:

• Την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Pillar, που περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια αξίας 2 δισ. ευρώ και για το οποίο κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές.

• Την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cairo που αποτελείται κατά 35% από καταγγελμένα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και κατά 65% από δάνεια λιανικής (στεγαστικά, καταναλωτικά και μικρών επιχειρήσεων) με εξασφαλίσεις συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ, και για το οποίο υποβλήθηκαν μη δεσμευτικές προσφορές.

• Την πώληση του 80% της FPS, για την οποία οι υποψήφιοι επενδυτές υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές.

Το πακέτο Pillar αποτελεί την πρώτη τιτλοποίηση δανείων στην ελληνική αγορά και δη στεγαστικών καθώς περιλαμβάνει 45.000 καταγγελμένα στεγαστικά δάνεια, μέσης αξίας 80.000 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των συναλλαγών, η εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων της Eurobank (FPS) θα έχει στο χαρτοφυλάκιό της 23 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες η Eurobank θα αποφασίσει ποιους θα καλέσει για να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές συνολικά για το πακέτο «Cairo» και FPS και ακόμη θα αποφασίσει αν θα δοθεί μαζί και το Pillar.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι τελικές προσφορές θα υποβληθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

SHARE