Πειραιάς – Απεργία εργαζομένων: Πρόβλημα στα κοντέινερ στο λιμάνι

 

Προβλήματα στη διακίνηση των κοντέινερ στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, αναμένεται να προκαλέσει αύριο, Τετάρτη 6 Ιουνίου, η νέα απεργιακή κινητοποίηση της ‘Ενωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση των Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που γίνεται με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Το απόγευμα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, μετά από προσφυγή της ιδιωτικής εταιρίας που διαχειρίζεται εργαζόμενους για λογαριασμό του ΣΕΠ (θυγατρική εταιρεία της Cosco), έκρινε παράνομη την απεργία που είχε εξαγγείλει η ‘Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση των Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ).

Η ΕΝΕΔΕΠ με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζομένους σε απεργία ζητώντας άμεσα υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις, ένταξη των λιμενεργατών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, πλήρη απασχόληση αορίστου χρόνου και διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας.

Κάλεσμα στους ναυτεργάτες να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της διακίνησης, απηύθυναν τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» , της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Ρυμουλκών (ΠΕΠΡΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ( ΠΕΣ/ΝΑΤ).

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στις αντιπροσωπεύσεις ημεδαπών ή αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων τακτικών γραμμών, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σέβεται τις οποιεσδήποτε διεκδικήσεις των εργαζομένων, ωστόσο αναφέρει ότι θα πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα και των άλλων κλάδων. Παράλληλα ζητεί την άμεση παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλή για το θέμα.

«Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό όπως και το δικαίωμα της εργασίας» σχολίασε στέλεχος της διοίκησης του λιμανιού του Πειραιά.

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στη διακίνηση αναμένεται να προχωρήσουν εκ νέου σε κλείσιμο των εισόδων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν μέσα στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τελωνειακοί, εκτελωνιστές και φορτηγά.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE