Παράταση έως τις 11 Ιουνίου για την εθελουσία της Eurobank

Παράταση για μια εβδομάδα δόθηκε στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Eurobank το οποίο θα τρέχει μέχρι και την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019. Στόχος της διοίκησης που δίνει αυξημένο κίνητρο για να αποχωρήσουν εργαζόμενοι ηλικίας 55+ ετών με μπόνους που φτάνει και τις 250.000 ευρώ  είναι να κάνουν χρήση του προγράμματος εθελούσιας τουλάχιστον 600 άτομα. Χωρίς να έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστός ο αριθμός των συμμετοχών οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα από τους 55 πεντάρηδες.

Να σημειωθεί ότι η Eurobank «τρέχει» ταυτόχρονα δύο προγράμματα εθελούσιας με στόχο να αποχωρήσουν 600 εργαζόμενοι.

Το ένα πριμοδοτεί με 50 μισθούς και με ανώτερο ποσό αποζημίωσης και bonus τις 250.000 ευρώ, τους εργαζόμενους ηλικίας 55 ετών, οι οποίοι απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσίες της τράπεζας και υπηρετούν στο δίκτυο πανελλαδικά, με την προϋπόθεση ότι είναι μία σκάλα κάτω από το βαθμό Βοηθού Γενικού Διευθυντή.

Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν επίσης πλήρη ιατροφαρμακευτική (και για τα προστατευόμενα μέλη) κάλυψη, ιδιωτική ασφάλιση και συνταξιοδοτική κάλυψη για μία 5ετία, ενώ διατηρούν τα προνομιακά επιτόκια στα δάνεια τους μέχρι την πλήρη αποπληρωμή τους (με την προϋπόθεση ότι είναι ενήμερα).

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το σκέλος εθελουσίας θα λάβουν ένα μεγάλο μέρος των 250.000 ευρώ άμεσα και τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής 5ετούς άδειας καθώς τα 2 πρώτα χρόνια θα λαμβάνουν το 80% του μισθού τους, τον 3ο χρόνο το 65% και τα δύο τελευταία τα 50%.

Το δεύτερο πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους συγκεκριμένων μονάδων της τράπεζας και προσφέρει μάξιμουμ αποζημίωσης τις 160.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν οι εργαζόμενοι στο δίκτυο των νομών της Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας (εκτός Ευρυτανίας), Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, που απασχολούνται στους τομείς: Εταιρικής Ασφάλειας, Προμηθειών Ομίλου, Group Loan Administration, Group Capital Markets & Custody Operations, Εργασιών Συναλλακτικής Τραπεζικής & Κεντροποιημένων Υπηρεσιών, Customer File Completion.

Προσφέρεται ιατροφαρμακευτική, ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη για 5 έτη, και υπάρχει ρήτρα να μην απασχοληθούν για 1 έτος σε άλλη τράπεζα, διαφορετικά χάνουν το bonus και λαμβάνουν μόνο την αποζημίωση που τους αναλογεί.

SHARE