Παραιτείται από το Εθνικό και ο επί ΣΥΡΙΖΑ διευθυντής Λιβαθηνός – Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά

Προς παραίτηση φαίνεται να οδηγείται ο Στάθης Λιβαθινός, από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από καταγγελίες φοιτητών για τη συμπεριφορά του.

Οι φήμες ήθελαν τον Λιβαθινό να έχει παραιτηθεί ήδη, ωστόσο ο ίδιος έσπευσε να το αρνηθεί. Νέες φήμες αναφέρουν πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, θα υποβάλει την παραίτησή του την Τρίτη.

O Λιβαθινός φέρεται να κατονομάστηκε από τους φοιτητές ως ένας από τους καθηγητές που είχαν άσχημη συμπεριφορά απέναντί τους, κατηγορώντας τον για αυταρχική συμπεριφορά. Οι φοιτητές επιμένουν να αποχωρήσει από τη σχολή, με τη σχολή να ετοιμάζεται να εκδώσει επίσημα ανακοίνωση την Τρίτη σχετικά με το ζήτημα.

Ήδη από την κοινή ανακοίνωση σπουδαστών-καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου που εκδόθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, γινόταν λόγος για «μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν πρακτικές διδασκαλίας, όπου παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά και, κατά τα λεγόμενα των σπουδαστών, χρησιμοποιήθηκαν μειωτικά, απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια, τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου».

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

Παναγιώτης Μπουγιούρης: «Θα ήταν θλιβερό να αποδειχθεί πως το ελληνικό  κοινό δεν θέλει ελληνικές σειρές» | NewsNowgr.com

Με ανάρτηση στα social media, πριν λίγες μέρες, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης τον καταγγέλλει πως στα τέσσερα χρόνια που ήταν μαθητής του στη δραματική σχολή, του μεταλαμπάδευσε μια σταλινική συμπεριφορά, ψυχολογικής βίας, χειρισμού, τρομοκρατίας και ομοφοβίας.

«Επειδή έμαθα ότι κάποιοι νέοι συνάδελφοι θα ήθελαν να μιλήσουν για τα τραύματα που τους έχει προκαλέσει ένας άλλος μεγαλόσχημος «δάσκαλος-πατερούλης» αλλά διστάζουν θα μιλήσω εγώ!

Κύριε Λιβαθινέ, ήμουν μαθητής σας για τέσσερα χρόνια και σας υπηρέτησα πιστά και για άλλα τέσσερα ως απόφοιτος στην πειραματική σκηνή του Εθνικού μας Θεάτρου!

Ήσασταν χυδαίος , προσβλητικός, ακρωτηριαστικός, ευνουχιστικός, ταπεινωτικός και απόλυτα χειριστικός! Βέβαια όλα αυτά καλυμμένα πίσω από έναν μανδύα ψεύτικης ευγένειας και δήθεν ήθους!

Περιφερόσασταν ωσάν κοσμοκαλόγερος αλλά δεν ήσασταν τίποτα λιγότερο από ένας Ταρτούφος, (ίσως και γι αυτό αγαπούσατε τόσο πολύ αυτό το έργο), ένας γνήσιος Ρασπούτιν, επηρεασμένος ίσως από τα χρόνια σας στη Ρωσία, από την οποία όμως δυστυχώς δεν μας μεταλαμπαδεύσατε μόνο τις γνώσεις σας αλλά και μια σταλινική συμπεριφορά, ψυχολογικής βίας, χειρισμού, τρομοκρατίας και ομοφοβίας πολλές φορές στραμμένης και προς τον ίδιο σας τον εαυτό!

Σας ευχαριστώ για όσα έμαθα πλάι σας όλα αυτά τα χρόνια, σας φτύνω όμως κατάμουτρα για τον πόνο και το τραύμα που προκαλέσατε σε έναν νέο ηθοποιό που σας πίστεψε βαθιά!

Υ.γ. Δεν σας τιμά βέβαια να κρύβεστε θρασύδειλα πίσω από άλλους μαθητές , ζητώντας τους να βγουν μπροστά σύσσωμοι και να δηλώσουν τη θετική τους εμπειρία μαζί σας, αφήστε δε ότι σας εκθέτει περισσότερο ως νέος αυτόχειρας σκόρερ!

Η μεγαλομανία σας ακόμη και τώρα δεν σας αφήνει να καταλάβετε ότι αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα, γιατί έχω συνεργαστεί και με Λιγνάδη και Φιλιππιδη και Χαϊκάλη και ναι, εμένα δεν με «βίασαν»! Και λοιπόν;»

SHARE